Habemus viceprimar 2! Marius Irimia!

13 consilieri locali au fost prezenți la ședința extraordinară a CL Piatra Neamț pe ordinea căreia, la ultimul punct, a fost alegerea celor de al 2-lea viceprimar al municipiului (cvorumul era de minim 12).
A fost o singură propunere, pentru Marius Irimia și acesta a fost votat de toți cei 13 aleși prezenți.
Au fost prezenți cei de la PNL, USR/PLUS, Pro România și Ciprian Enache de la ALDE.
Au boicotat ședința cel de al doilea consilier ALDE (Grigoraș) și consilierii de la PSD și PMP.

Ca și altădată, adversarii celor care azi au votat viceprimarul, au încercat blocarea ședinței cu un tertip copilăresc: consilierul local Cristian Sauciuc (PMP) și-a dat demisia și, probabil, PSD-iștii vor contesta invocând că CL-ul nu era legal constituit. Juriștii cu ceva experiență spun că e vorba de un motiv pueril, CL-ul se declară o singură dată legal constituit, demisiile (strategice sau nu) nu mai pot împieta apoi activitatea acestui for.
Ca o paralelă, CJ neamț a funcționat în mandatul trecut mai bine de un an fără 2 conslieri PSD (se epuizase lista partidului) și asta nu înseamnă că activitatea forului județean a fost nelegală.

Noul viceprimar, Marius Irimia (care completează astfel echipa executivă formată din primarul Andrei Carabelea și vicele Alin Lehăduș) a mulțumit colegilor pentru vot. A spus câteva cuvinte și primarul Carabelea, care i-a urat bun venit în stafful Primăriei proaspătului ales. Ciprian Enache a adăugat și el că a fost prezent la ședință pentru că administrația pietreană trebuie să funcționeze în formulă completă. „Deși știți foarte bine că mi-am dorit și eu această funcție, odată ce am înțeles că Marius are voturile necesare am spus că așa e corect, să vin la ședință, să punem pe primul loc interesul pietrenilor. Îi doresc succes noului viceprimar, aveți în mine un partener când este vorba de prioiecte benefice comunității dar să nu creadă cineva că mă are la butonul lui”, a mai subliniat Enache, parcă și pentru cei prezenți dar și pentru alții.

D.V.

Lasă un răspuns