Habemus preşedinte interimar la Consiliul Judeţean! Este UNPR-istul…

iacoban

… Constantin Iacoban, fost PSD-ist până în 2012! Iacoban a fost ales preşedinte interimar pe locul rămas vacant după decesul lui Culiţă Tărâţă printr-o procedură un pic stufoasă care să permită ca funcţia să revină unui ales care era simplu consilier.

Mai întâi, consilierii judeţeni au trebuit să voteze că iau act de demisia vicepreşedintelui Emilia Arcan. Apoi în locul Emiliei Arcan a fost ales un vicepreşedinte nou: Constantin Iacoban. Apoi, din cei doi vicepreşedinţi unul a fost ales ca preşedinte interimar: Constantin iacoban. La final, a fost votat un consilier cu atribuţii delegate de vicepreşedinte: Emilia Arcan.

Peste toate, şedinţa de marţi a arătat că, într-un final, USD (PSD, UNPR, PC) chiar poate fi o alianţă şi practic, nu doar teoretic. Având şi voturile celor de la PPDD, majoritatea redesenată din CJ Neamţ pare a fi una clară şi stabilă.

Cum PNL rămâne unde era şi până acum, în Opoziţie, în ofsaid a rămas mai nou grupul independenţilor. Votul lor a blocat şedinţa de vineri. Acum au votat şi ei, fără să mai comenteze, pentru că votul lor a devenit neimportant pentru stabilirea majorităţii simple.

Daniel VINCA

Lasă un răspuns