Grobianism maxim: Ministrul Sănătății, ținut la poarta Spitalului Modular al lui Popa și Arsene! VIDEO

Este tot mai evident că ceva e tot mai putred în subiectul (afacerea) Spitalului Modular de la Lețcani-Iași din moment ce s-a ajuns și la etapa în care nu a fost permis accesul Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, care ieri a vrut să vadă și el stadiul investiției promise cu surle de președinții Maricel Popa și Ionel Arsene (de la CJ-urile Iași și Popa) și la care termenul de furnizare și montare este depășit cu mai bine de două luni de zile.

<<Ministrul Sănătății și cel al Mediului ținuți la poarta șantierului Spitalului Modular de la Iași. Cei doi oficiali au făcut o vizită la unitatea medicală aflată în construcție pentru a verifica stadiul lucrărilor, dar, deși își anunțaseră vizita, au găsit poarta închisă și nu li s-a permis accesul pe șantier. Ministrul Nelu Tătaru în acuză pe președintele CJ Iași că sfidează interesul comunității pe care o conduce de dragul intereselor politice. Ministrul Sănătății a declarat că spitalul ar fi trebuit să fie finalizat de acum două luni>>, informează publicația centrală stiripesurse.ro.

„Această unitate medicală a fost începută defectuos. Orice spital modular trebuie să aparțină, ca secție externe, de un spital funcțional acreditat. Nu știu de ce președintele CJ Iași a ales această cale, dar iată care este rezultatul acestor ambiții politice: unitatea nu este gata nici acum, deși trebuia să fie finalizată de acum două luni. Această întârziere este motivul pentru care am venit astăzi aici. Nu pentru a trage pe cineva la răspundere, ci pentru a ajuta. Din păcate, nu am fost primiți pe santier, nu ne-a întâmpinat nimeni în incinta în care sunt înșiruite câteva containere despre care nimeni nu știe de destinație au. Ne-am oferit sprijinul pentru ridicarea spitalului modular de la Iași, specialiștii noștri au fost în permanență aici, dar nu au fost consultați. Este, repet, doar o ambiție politică a președintelor CJ Iași”, a declarat ministrul Sănătății.

Nu a lipsit nici replica lui Maricil Popa (partenerul lui Ionel Arsene în demararea acestui proiect controversat în care termenele sunt de mult timp depășite): „La Letcani, unde amplasam spitalul mobil, nu este casa fara stapan. Nu vine Costel Alexe pe mosia lui si face ce vrea. Acolo avem gestiune de milioane de euro. Nu poti asa sa spui arogant ca tu, ministrul Drujba chemi presa la Letcani. Sunt in derulare tot felul de proceduri legale, dar si tehnice si nu cred ca este locul oportun pentru vizite cu caracter strict politic. Acolo nu sunt copaci de taiat si nici capre negre de impuscat. Sa faceti ce, la Letcani, domnilor? Sa verificati spitalul lu’ Popa? Va garantez ca se va face. O sa va invit la inaugurare. La fel cum ii voi invita si pe ministrul sanatatii, dar si pe prefect”.

Dincolo de limbajul de maidan („Ministrul Drujbă”) replica lui Popa arată aroganța maximă a acestia. Deși e vorba de un proiect în care este implicată o sumă uriașă din banii ieșenilor și nemțenilor (13,2 milioane euro), președintele CJ Iași spune pe față că el nu se lasă controlat nici măcar de reprezentanții Guvernului României.

 

Daniel Vinca

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Grobianism maxim: Ministrul Sănătății, ținut la poarta Spitalului Modular al lui Popa și Arsene! VIDEO

  1. Eu cred ca au vrut sa stea la poarta , le-a convenit de minune prostia sefului CJ Iasi!Bineinteles ca acest spital este o golanie fara margini, dar ea a fost girata si de dl. Arafat!Poate, de aceea, domnii din imagine prefera sa faca circ , in loc sa faca denunturi!

  2. Abia astept sa il vad pe Arsene la racoare pentru jaful asta …..a zis omul sa traga un tun masiv inainte de alegeri,ca dupa aia banuieste ca il pun astia la pastrare si sa aiba de pensie. Lepra ordinara…..

Lasă un răspuns