Grevă generală în transportul auto de călători! Inclusiv la Neamţ!

Toate autobuzele, autocarele şi microbuzele firmelor de transport private sunt reţinute, de azi de la ora 8, în autogări, transportul public de călători fiind astfel paralizat.

Practic, în Neamţ, îşi suspendă activitatea toate firmele private de transport persoane. Excepţia – adică singura firmă care îşi va lăsa autoturismele în continuare pe trasee – va fi Troleibuzul SA care este societate a Consiliului Judeţean Neamţ. În rest, conform informaţiilor sosite la Vestea, toate – dar toate! – celelalte mijloace de transport care operau corse locale, judeţene sau interjudeţene sunt deja trase pe dreapta.

O notificare în acest sens a ajuns şi la Prefectura Neamţ, dar doar aşa, ca informaţie, în acest caz decizia de deblocare a situaţiei fiind mai sus. Adică la Ministerul Transporturilor. Acolo unde ieri Ministrul Lucian Şova a rămas pe poziţia anunţată, aceea de a persista în dorinţa de a modifica legislaţia, în detrimentul actualelor firme.

Practic Ministrul Şova doreşte eliminarea din legislaţia a actualului punctaj primit de transportatori pentru vechimea pe traseu. La prima vedere pare a fi o decizie în favoarea călătorilor, încurajându-se înnoirea parcurilor auto şi modernizarea condiţiilor de transport. În fapt ar fi vorba, după cum spun transportatorii, de o decizie care ar ajuta nişte băieţi deştepţi care ar urma să pună mâna pe trasee interesante şi să bage în faliment nenumărate firme mici.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns