Gravidă scoasă din zăpezi cu șenilata. Intervenția a durat aproape patru ore!


O tânără de 30 de ani din Icușești, gravidă în 38 de săptămâni, a ajuns la spital după o intervenție care a durat aproape patru ore, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” Neamț. Din cauza troienelor care măsurau peste 2 metri, în unele zone chiar și 2,5 metri, pentru a putea ajunge la casa femeii, a fost nevoie de mobilizarea mai multor pompieri, care au fost ajutați de o șenilată trimisă din Bacău.
Începând cu ora 15.28, s-a intervenit pentru preluarea unei gravide din localitatea Mesteacăn, comuna Icușești. La ora 19.05, o șenilată însoțită de personal medical a ajuns la domiciliul gravidei, pe care a găsit-o în stare bună cu contracţii rare. La ora 19:53 pacienta a fost predată echipajului de ambulanţă care a început deplasarea spre CPU Roman. Persoana nu a pus probleme pe timpul transportului de la domiciliu către ambulanță”, precizează responsabilii ISU Neamț.
Intervenția de la Icușești nu a fost singura cu probleme. O ambulanță care trebuia să ajungă în satul Chilii din comuna Valea Ursului pentru a prelua pacienți pentru dializă a avut nevoie de intervenția a două uitilaje de deszăpezire, care au acționat pe o porțiune de drum din satul Stejaru, comuna Ion Creangă. Și în localitatea Poienari a fost nevoie de intervenția unui tractor cu lamă, pentru facilitarea accesului unei salvări care nu putea ajunge la o solicitare.

Alex SÎRBU

 

Lasă un răspuns