Grapini, la Piatra Neamț: „România e pregătită să preia președinția Consiliului UE!”Europarlamentarul Maria Grapini a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Piatra-Neamţ, că România este pregătită să preia de la 1 ianuarie 2019 preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, subliniind că toate declaraţiile venite din interiorul ţării, potrivit cărora nu ar face faţă, fac rău ţării noastre, informează Agerpres.

„Ar fi nedrept să se pună ca o nereuşită în spatele României faptul că nu se închide, de exemplu, dosarul Brexit. Să fim serioşi, au fost atâtea preşedinţii rotative, a reproşat cineva vreunui stat că, de doi ani şi jumătate de când este cu Brexit, nu a închis dosarul? Nu. (…) Noi, ca români, ar trebui să combatem ideea că, dacă dosarele astea grele, cu Brexit, cu bugetul…. De ce nu a terminat, în 6 luni, Austria negocierea cu bugetul, pe noul cadru multi-anual financiar? Şi atunci, în 3 luni vrei să termine România?”, a declarat Maria Grapini.

Europarlamentarul a adăugat că toate declaraţiile venite din interiorul ţării, potrivit cărora România nu ar face faţă preşedinţiei Consiliului UE, fac rău României.

„Ne face rău că, de la noi, din interior, cântăm pe două voci: unii spun că nu suntem pregătiţi, alţii că suntem pregătiţi şi nu este vorba de cetăţean aici, ci este vorba de responsabili ai instituţiilor democratice. Cum văd colegii mei din alte ţări? Nu văd nici o problemă în preluarea preşedinţiei de către România pentru că ei înţeleg că această preşedinţie rotativă nu este un box şi nici ridicarea de greutăţi. Ce poate să facă ţara care deţine preşedinţia este să negocieze anumite dosare, într-o anumită ordine, şi aici trebuie să profităm de acest lucru, să reuşească să facă acea coeziune între state pentru că, din nefericire, exista această fractură între est şi vest. Nu văd unde s-ar putea împotmoli România în perioada ei de preşedinţie”, a spus europarlamentarul, citat de aceeași sursă.

Maria Grapini s-a aflat la Piatra Neamț (o primă haltă într-un turneu prin mai multe județe din zonă) într-un fel de pre-campania electorală, ca viitor număr 1 pe lista pentru alegerile europarlamentare a Partidului Umanist.


„Ne propunem, evident, să trecem pragul și să avem acel 5% pentru a fi în Parlamentul European. Ne organizăm să depunem acele 200.000 de semnături și sigur să avem structura din județe care să ne aducă voturile de care avem nevoie”, spune Maria Grapini, în luna octombrie, citată de Antena 3.

V.N.
Sursa foto – Jurnalul National

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns