Graham  Jarvis câştigă prima zi la HEPN 2014

Prima zi pe munte  a adus o dublă pentru  Husqvarna la HEPN (Hard Enduro Piatra Neamţ) 2014. Graham Jarvis  si Alfredo Gomez  sunt ocupantii primelor locuri. Un traseu de aproximativ 80 de km, start pe ploaie, finish insotit in sfrasit de soare, pe  muntele Batca Doamnei, aflat la numai 15 minute de Piatra Neamt  Pentru Jonny Walker, cel care a deschis traseul, misiunea nu a fost tocmai usoara din cauza ploii care a inceput in momentul startului. La care s-a adaugat , in prima parte a zilei, ceata in zonele inalte.  Motivatia lui Walker pentru ultima zi este foarte puternica pentru ca vrea sa preia conducerea in competitia europeana de endure extrem.

Britanicilor le-a placut traseul, chiar daca a fost greu mai ales din cauza ploii, afirmand chiar ca s-au simtit ca acasa. Chiar si Alfredo Gomez a spus ca incepe sa se obisnuiasca cu aceste conditii de concurs, chiar daca vine dintr-o zona arida, el locuind langa Madrid, in Spania. Pentru el concursul este unul dificil pentru ca este nevoit sa concureze cu echipament de imprumut, al sau fiind ratacit de catre compania Alitalia la venirea in Romania.

În pană de benzină

Sud-africanul Wade Young a fost ghinionistul zilei, ramanand fara benzina dupa  o urcare prin albia unui rau, la mijlocul traseului.  Fiind nevoit sa coboare in contra-sens o portiune din traseu, a pierdut minute bune si, chiar daca a primit carburant, a hotarat sa intrerupa cursa si sa revina la padock.
Cel mai bun roman de la clasa Pro a fost Erwin Kovacs, in pofida durerii cauzata de o mai veche leziune.  El a reusit sa ajunga cu al saselea timp al zilei.
La  Experti cel mai rapid a fost Zdenek Cyprian, castigator al clasei in 2013 si , pe locul doi venind doi slovacul Hanus Ratislav, eternal rival alui Zdenek, iar pe trei Luke Flake .

Sport extrem la 13 ani

Locurile 1-3 la Hobby au fost imaprtite in ordine de catre polonezul Konrad Kaminski si romanii Razvan Avramescu si Ionut Anghelus. Surpriza zillei a fost furnizata de catre  Sergiu Grecu,  pustiul care la numai 13 ani a reusit sa ajunga la final, cu o Beta 125 cc de trial,  cu al optulea timp al zilei, inaintea multora. Este cel mai tanar participant din competitie.
Singura fata carte a izbutit sa parcurga intregul traseu a fost Michaela Polikovka.
Veteranii s-au “bucurat” si ei de surprizele verii capricioase in muntii Tarcaului, traseul ingreunat de ploaie solicitandu-I intens  Primii trei, in ordinea sosirii au fost Martin Mochna, Timotei Giurgi, Rathusky Ondrej.
Duminica este ziua care va hotari castigatorul  celei  de-a patra editii HEPN 2014 dar poate decide si cine va fi noul lider in Cupa Europeana de Hard Enduro.
Festivitatea de premiere  si concurul Miss HEPN 2014 va avea loc chiar in locul care face parte din traseul final al Prologului HEPN,  hotelul aflat in constructie de pe Cozla.  Atmosfera va fi incinsa de catre una dintre cele mai incitante prezente din show-biz-ul romanesc : Dj Hara.

Sursa text & foto – organizatori HEPN 2014

coperta hepn

One thought on “Graham  Jarvis câştigă prima zi la HEPN 2014

Comments are closed.