Gospodării făcute scrum de la coşuri de fum

incendiu 

Miercuri, 7 ianuarie 2015, la ora 18:24, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din municipiul Roman, strada Nouă. La locul indicat s-au deplasat cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. Pompierii au stins în câteva minute incendiul, în urma căruia a ars funinginea depusă pe coşul de fum. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum necurăţat de funingine.

Miercuri, 7 ianuarie 2015, la ora 21:13, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din municipiul Roman, strada Nouă. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Proprietarul locuinţei, un bărbat în vârstă de 46 de ani, a suferit un atac de panică, a fost asistat de echipajul de paramedici SMURD şi transportat la spital. Pompierii au stins în câteva minute incendiul, în urma căruia a ars funinginea depusă pe coşul de fum. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum necurăţat de funingine.

Joi, 8 ianuarie 2015, la ora 05:36, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din localitatea Cordun. La locul indicat s-au deplasat 13 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Proprietara locuinţei a suferit un atac de panică, a fost asistată de echipajul de paramedici SMURD şi transportată la spital. La sosirea pompierilor, incendiul cuprindea întregul acoperiş al casei. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, după o oră şi jumătate de la sosire. În urma evenimentului, au ars acoperişul locuinţei, pe suprafaţa de 120 mp, şi un mp din planşeul din lemn al unei camere. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum neprotejat faţă de materialele combustibile.

Cu scopul prevenirii producerii unor incendii,  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ aminteşte locuitorilor judeţului:

-Verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
-Coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
-Coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn).

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns