Gogonata cu noile magazine din noul Mall! Majoritatea firmelor vând deja de ani buni în Piatra Neamţ!

Un nou mall cu noi magazine ce n-a văzut Piatra Neamţul (sic) – acesta a fost mesajul pe care, de vreun an de zile, PR-iştii firmei sud-africane dar şi agenţii de influenţă locali (unii, din administraţia publică) ş-au tot repetat, obsesiv aproape.

O trecere în revistă a brandurilor anunţate chiar de investitor scoate la iveală însă adevărul gol-goluţ: foarte multe din firmele respective sunt deja în Piatra Neamţ şi e vorba fie de o deschidere a unui al doilea spaţiu pentru ele sau, pur şi simplu, de o relocare a activităţii.

Lucrăm cu materialul clientului aşa că mai jos publicăm câteva informaţii din ultimele două comunicate remise de Nepi.

<< Astfel, pasionații de fashion vor regăsi aici unele dintre cele mai populare magazine: New Yorker, Benvenuti, Orsay, C&A, CCC,Deichmann,TAKKO, Gatta, Jonny Joy, Neofashion sau Marelbo, urmând ca alte câteva destinații să fie deschis, în umătoarele trei luni, inclusiv magazinul H&M. . Mai mult, împătimiții sportului vor găsi în magazinul multibrand Intersport o gamă largă de produse (…) În perioada Sărbătorilor și nu numai, părinții își pot răsfăța copiii cu jucării și articole de îmbrăcăminte de la bandurile Noriel, Pikaboo sau Bebe Ardealul.
(…)Iubitorii de bijuterii şi accesorii se vor simți răsfățați în magazinul Splend’or, în timp ce segmentul de îngrijire şi înfrumuseţare este reprezentat de branduri precum Kendra, Beauty Mania sau DM.
Ultimele inovaţii și oportunități de interacțiune prin tehnologie în materie de gadgeturi, telefonie şi produse electronice şi electrocasnice sunt disponibile în magazinele Altex, Germanos, Orange şi Vodafone.
Noul centru comercial aduce în premieră și primul cinematograf multiplex ultra-modern din regiune, Cinema City>> – comunicat Nepi, 17 noiembrie.

<< MondoCosmetik, Inmedio, Auto Moldova, Smith&Smith, Clinica GSM și Jonny Joyse>> – comunicat Nepi, 24 noiembrie.

Să luăm câteva din brandurile de mai sus şi să vedem dacă până să aterizeze la Piatra Neamţ binecuvântatul Mall Nepi, acestea erau sau nu pe piaţa locală:

– New Yorker – este de ani buni la Mall Galleria
– Orsay – este la Mall Galleria
-C&A – este la Mall Galleria
-CCC – este la Mall Galleria
-Deicheman – este la Mall Galleria
-TAKKO – este la Mall Galleria
-Marelbo – este lângă fostul cinema Pietricica
-H&M – este în Complexul Petrodava
-Noriel – este la Galleria Mall
-Bebe Ardealul – serios? (primul spaţiu a fost deschis acum vreun an în zona Pieţei Precista)
-Spelnd’or – tocmai şi-a închis spaţiul de la Galleria Mall ca să se mute la Nepi
-Kendra – este la Petrodava
-Altex – fără cuvinte dar are speţiu ultracentral în Piatra Neamţ, pe bara de magazine din Piaţa Şetafn cel Mare
-Orange, Germanos, Vodafone – fiecare dintre ele au câte mai multe spaţii deja în Piatra Neamţ
-Inmedio – are mai multe spaţii în Piatra Neamţ, din care unul la intrarea în Galleria Mall
-Clinica GSM – are cel puţin 2 spaţii în Piatra, unul la Galleria Mall şi unul în spatele fostei cofetării Diana
-AutoMoldova – are super spaţiu la intrarea în Piatra Neamţ dinspre Bacău.

Toate firmele de mai sus au fost extrase din comunicatele Nepi în care firma multinaţională povesteste si accentuează pe elementul de noutate adus de noul mall. Or fi, pe lângă acestea, şi ceva firme noi dar, după cum spun tinerii care se pricep la acest domeniu, lipsesc mărci renumite care sunt prezente în mall-urile de la Bacău sau Iaşi.
Noutatea este evident hiper-marketul Carrefour („ancora” complexului) dar un magazinaş (adică un market sub acelaşi brand operează deja vizavi de BCR). Adevărata noutate ar fi cinema-ul, dar care nu va fi inaugurat pe 1 Decembrie pentru că operatorul nu a dorit să se alinieze deschiderii hei-rup-iste ci, probabil, a preferat să dea drumul când toate detaliile vor fi puse la punct.

Nemţenii se vor lămuri mâine şi în această direcţie: adică dacă e vorba de o deschidere „plină” a noului mall sau una „parţială”, adică hei-rup-istă, cu multe spaţii comerciale neînchiriate sau neoperabile chiar.
Cu mega-hiper magazinele noi, treaba e foarte clară…

Daniel VINCA

Nota Bene – Trebuie să fie cineva cel putin rău intenţionat să spună că ar fi vreo mare dragoste de la Vestea pentru Mall-ul Galeria, de la 1 Mai. Cine a urmărit constant articolele din acest site ştie că nu i-am cocoloşit nici pe cei de la Galleria ba, mai mult, rămânem la părerea că este vorba de un exemplu tipic de management mediocru.

cop-mall

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “Gogonata cu noile magazine din noul Mall! Majoritatea firmelor vând deja de ani buni în Piatra Neamţ!

  1. Pentru mine e un semnal important faptul ca nu vin ZARA si BERSHKA. Oare de ce ?

Lasă un răspuns