Ghercă: Galeria Lascăr Vorel nu se va închide!


Managerul Complexului Muzeal Județean Neamț dă asigurări că Galeriile de Artă „Lascăr Vorel” rămân deschise. Iulian Ghercă spune că pietrenii pot sta liniștiți, pentru că nu se pune nici măcar o secundă problema ca acest reper artistic al județului să-și închidă porțile.
Este vorba doar despre rezilierea contractului de închiriere a spațiului respectiv și de semnarea unui acord de parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici – filiala Neamț”, a declarat Ghercă.
În acest context, șeful Complexului Muzeal a precizat că activitatea galeriei și a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din Neamț nu va avea de suferit în niciun fel. Decizia de reziliere a contractului și de semnare a unui acord de parteneriat nu face altceva decât să simplifice lucrurile pentru toate părțile implicate.
Un nou contract de închiriere ar presupune organizarea unei licitații. Or, tocmai pentru ca activitatea nimănui să nu fie afectată, am discutat deja cu domnul Ștefan Potop, președintele Uniunii Artiștilor Plastici Neamț, în vederea semnării acestui parteneriat. Astfel, termenul de licitație este eliminat din discuție, iar activitatea poate continua în aceleași condiții, fără perturbări, în beneficiul tuturor artiștilor și iubitorilor de artă din județ”, a mai lămurit managerul Complexului Muzeal Județean.
Alex SÎRBU

Lasă un răspuns