Gheorghe Ştefan a demisionat din funcţia de primar!

primarie

Gheorghe Stefan a demisionat din functia de primar al municipiului Piatra Neamt, a anuntat joi avocatul acestuia, informează Hotnews. Avocatul a precizat ca Gheorghe Stefan este bolnav si doreste sa fie tratat in arest la domiciliu.

Atunci când a preluat funcţia de primar interimar, Dragoş Chitic a anunţat că, din punctual său de vedere, primarul este cel ales de către cetăţeni, el urmând să ocupe funcţia no. 1 până când Ştefan va reveni la Primărie.

Noua situaţie schimbă datele problemei. Din punct de vedere legal, urmează ca în câteva zile, prefectul Vlad Angheluţă să fie anunţat oficial şi, la rândul său, să anunţe Guvernul care trebuie să organizeze alegeri anticipate. Cazul similar de la Consiliul Judeţean, cu funcţia rămasă vacantă după decesul lui Culiţă Tărâţă şi ocupată interimar de Constantin Iacoban arată însă că legea este facultative pentru Guvernul Ponta. Deşi au trecut mai bine de 3 luni şi jumătate de la vacantarea funcţiei de şef la CJ, premierul Victor Ponta nu a catadixit să anunţe alegeri pentru acest post.
Aceeaşi situaţie este şi la Primăria Girov (primar interimar) dar şi în alte judeţe din ţară.

V.N.

 

 

Lasă un răspuns