“Gestapovistul” de la ANAF care luptă cu “Mafia Urzicilor” a lucrat la Neamţ. La Hotelul nevestei lui nu se dă bon fiscal!

ponta anaf

Gelu Ştefan Diaconu – actualul şef ANAF – a avut de-a lungul carierei sale diverse joburi, din care unul pe plaiuri nemţene. DIN cv-ul acestuia de pe siteul ANAF aflăm că Diaconu şi-a făcut intrarea în sectorul financiar cu un scurt intro în sectorul bancar, ca director general BANKOOP – sucursala Piatra Neamţ (1996-1997).

Din această perioadă i s-a tras şi o plângere penală care s-a soldat cu un dosar penal. Acuzat de un debitor al băncii de falsificarea unui contract de creditare, Diaconu (ca şi celelalte persoane vizate) a primit, de la Parchet, decizia favorabilă de SUP (scoatere de sub urmărire penală).

Plângerea respective a fost depusă în 2002 pentru situaţia consumată în 1996 şi, în ciuda faptului că anchetatorii au conchis că nue vorba de faptă penală, reclamantul a mai cerut redeschiderea anchetei de câteva ori (soluţiile ulterioare fiind similare).

Acţiunile ANAF din ultimile zile – cu descinderi tip telejustiţie, cu spaţii comerciale închise pentru plusuri sau minusuri în gestiune de câţiva lei, cu celebra confiscare a mărfii unei băbuţe care comercializa urzici – l-au readus în prim-plan pe fostul director de sucursală bancară nemţeană.

“Gelule, sper că esti mândru de gestapovismul tău!”, îl apostrofează senatorul PNL Cristian Bodea pe actualul şef ANAF (ajuns în funcţie cu susţinere liberală din fostul USL şi transferat, mai nou, în orgrada UNPR) – vezi articolul <<Senator PNL, atac spumos la Ponta şi ANAF: ‘De ce trebuie să acţionaţi ca nişte proşti?’>> (stiripesurse.ro).

Alţi observatori ai imaginii şi realităţii publice consideră că, de fapt, acest desant ANAF este un joc de imagine al premierului Ponta în care Diaconu este un fel de copil de mingi care îl ajută pe premier să poată spune şi el două vorbe despre anticorupţia în care partea leului a fost confiscată de DNA. Mai mult, în acest fel se mută discuţia de la miniştrii şi parlamentarii penali ai PSD cu averi de zeci de milioane de euro făcute prin fraudă şi parandărăt spre – nu-i aşa – Mafia Urzicilor şi Mafia Bacşişului din cârciumi: <<Antifrauda lui Ponta – PR de 3 lei şi 28 de bani>> (gandul.ro).
Dar cea mai frumoasă dezvăluire făcută chiar azi este una pentru care durul de la ANAF ar trebui nu doar să arate că aplică aceeaşi măsură ci să plece – termen: IERI! – din funcţie. La hotelul deţinut de soţia “gestapovistului” şi de un off-shore (frumos!), în spatele căruia, de fapt se află fiica şi ginerică… un control “sub acoperire” realizat de un journalist a arătat că se vând produse fără bon fiscal.

Incredibil, nu? Păi de ce să dea cei de la hotelul familiei Diaconu bonuri fiscale ca tot prăpăditul care are un chioşc, că doar şef la ANAF e soţul patroanei?!!!

Articolul pe această temă, aici: <<Jurnalistul Stelian Negrea spune ca nu a primit bon fiscal la hotelul detinut de familia sefului ANAF, Gelu Diaconu>> (hotnews.ro).

In concluzie: specialistul finanţist Gelu Diaconu merită felicitat de întregul popor pentru reuşitele sale deosebite cu Mafia Evazionistă reprezentată de cei care vând urzici sau ghiocei la colţul străzii sau de neatenţii care au rămas în sertarul de la casa de marcat cu banii lăsaţi ciubuc de client. Despre evaziunea de la hotelul soaţei, ce ar fi de spus? Doar că duşmanii de clasă au înscenat asemenea descoperire la firma familiei, nu?…

D.VINCA

 

Lasă un răspuns