Gest de caritate și prietenie, OFSD pentru 11 copii din Dumbrava Roșie

Femeile social-democrate de la Neamț fac ce fac și arată că sunt singura organizație politică specială din județ (tineret, femei, seniori) care există și se manifestă și în afara campaniilor electorale sau a alegerilor interne. Astfel, au dedicat una din zilele week-endului trecut pentru a bucura 11 copilași de la Dumbrava Roșie.

Copiii respectivi sunt și în grija unui preot paroh iar „desantul” OFSD Neamț condus de Carmen Nastasă a vizat mai multe obiective: reamenajarea și colorarea unui loc de joacă și recreere, cadouri (rechizite, jucării, dulciuri) dar și petrecerea împreună a unor momente speciale, la un grătar și, apoi, la un foc de tabără.

„Din nou în mijlocul oamenilor, alături de colegele și prietenele mele din Organizația Județeană a Femeilor Social Democrate Neamț!
De data aceasta ne-am petrecut ziua în mijlocul a 11 copii din Dumbrava Roșie, de care, cu bunătate și speranță se ocupă părintele Constantin Schiman, paroh în localitate.
Deși se apropie vacanța mare, am decis, alături de colegele mele, să le ducem celor 11 copilași ghiozdane pentru anul școlar viitor, rechizite, cărți, dar și mult-așteptatele jucării și dulciuri. Înainte de a împărți darurile, am amenajat un loc de recreere în curte, am văruit pomii și am plantat flori.
Ca să ne cunoaștem mai bine am făcut un foc de tabără cu grătar, toate aceste aranjamente fiind posibile datorită implicării colegei Gabi Brînzei, președinta Organizației OFSD Dumbrava Roșie”, a sintetizat Carmen Nastasă programul zilei respective.

Președinta femeilor social-democrate nemțene a punctat faptul că, într-un astfel de eveniment, la fel de câștigați sufletește sunt și cei care primesc și cei care oferă: „A fost o zi nemaipomenită! Ne-am simțit cu toții minunat și le mulțumesc colegelor și prietenelor social-democrate că într-o sâmbătă așa frumoasă au ales să își lase familiile pentru câteva ore și să îmi fie alături, pentru a sta împreună de unii copii cu care soarta nu a fost foarte darnică în a le oferi bucurii.
Vă îmbrățișez și deja ne gândim la noi activități de suflet!”.

Această nouă acțiune OFSD Neamț survine la puțin timp după o alta, cea în care a fost amenajat un mini-parc de recreere la Spitalul Județean Neamț.

Astfel, în ultimele luni, această organizație specială parcă ar fi singura „vie” din peisajul politic nemțean. Celelalte organizații de femei (PNL, USR, PMP, ALDE, Pro România) nu au ieșit în evidență cu niciun o acțiune, nici măcar cu un prăpădit de comunicat.

Tot nimic-nimic poate fi bifat și în dreptul organizațiilor de tineret sau de seniori de la toate partidele din Neamț (inclusiv PSD). Cele de pensionari par a respira doar o dată pe an, prin octombrie, când e Ziua Vârstnicului, mai ales în anii (pre)electorali (dă bine să arați atunci că îi bagi pe bătrâni în seamă). Cele de tineret sunt de ceva vreme parcă într-o deplină conspirativitate, de exemplu în acest an nici măcar de Ziua Tineretului (2 Mai) nu au organizat nimic, nici măcar pentru proprii activiști (buni și ei când vin alegerile și trebuie lipite afișe sau împărțit pliante).
Iar faptul că nici măcar jurnaliștii care se ocupă de Politic-Administrație nu mai știu nici măcar cine sunt șefi pe la Tineret / Femei / Seniori arată cât de jos a coborât în ultimii ani și organizarea politică reală dar și democrația din partidele care par confiscate de șefi sau de grupuri de interese. Și că, acum, aceste organizații au în fruntea lor niște nume puse formal, doar pentru raportările către centru…

Daniel VINCA

Lasă un răspuns