George Lazăr prefect! Hotărârea de Guvern nu a fost făcută încă publică…


George Lazăr este noul prefect de Neamț, după ședința de Guvern de aseară, confirmă surse apropiate de PNL. Lazăr îi va lua astfel locul Danielei Soroceanu care se poate întoarce astfel pe funcția de secretar al județului, de la CJ Neamț, dacă nu se întâmplă ceva care să blocheze această revenire.

Hotărârile de Guvern referitoare la demiterea lui Soroceanu și numirea lui Lazăr nu au fost publicate nici în Monitorul Oficial, nici măcar în presa centrală până la această oră.

Dincolo de confirmarea neoficială a informației, drept este că pe ordinea de zi a ședinței de ieri a existat și un punct referitor la numiri de prefecți/subprefecți si a fost singurul care, pe siteul Guvernului, nu a avut și proiectul atașat în format pdf.

De profesie avocat, Lazăr nu este la prima experiență în fruntea prefecturii. A mai ocupat funcția similară în perioada guvernării USL cu recomandare de la PNL, avându-l ca subprefect pe PSD-istul Vlad Angheluță (actualmente director Apaserv). Când USL s-a destrămat, Victor Ponta l-a revocat pe Lazăr din funcție, Angheluță devenind prefect.

Din postura de prim-vicepreședinte PNL Neamț, în ultima perioadă, George Lazăr a criticat de câteva ori prestația Danielei Soroceanu, vorbind și de incompetență și de ilegalități. Rămâne de văzut dacă acum, ajungând prefect, va merge mai departe cu aceste dezvăluiri și va aduce noi probe sau dacă a fost vorba de simple declarații politice.

DV

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns