George Lazăr (PNL): ”Pedepse mai mari pentru agresorii personalului silvic”


Legea care înăsprește pedepsele aplicate agresorilor personalul silvic a fost promulgată de președintele României, Klaus Iohannis iar George Lazăr (președintele PNL Neamț) salută noile reglementări menite a proteja pe cei care, la rândul lor, trebuie să apere pădurea.

„Din nefericire, și județul Neamț se înscrie pe lista județelor în care au avut loc agresiuni cu violență asupra pădurarilor care au surprins persoane ce sustrăgeau material lemnos, iar pedepsele prea blânde aplicate agresorilor nu au fost de natură să stopeze aceste acte de violență. Sunt de notorietate cazurile din Borca și Tg. Neamț, unde pădurarii au fost bătuți și amenințați cu moartea de către hoții de lemne. Actul normativ recent promulgat de președinte are ca principal scop diminuarea infracțiunilor cu violență asupra personalului silvic și îmi exprim speranța că pădurarii, inginerii și lucrătorii silvici se vor simți în siguranță atunci când își exercită meseria”, spune George Lazăr.

Conform noii legi, amenințările, vătămarea corporală ori loviturile cauzatoare de moarte vor fi pedepsite la fel ca în cazul celor asupra polițiștilor sau jandarmilor, fiind considerate ultraj. Astfel, aceste fapte comise asupra personalului silvic învestit cu exercițiul autorității publice, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate.

Liderul PNL Neamț reamintește că, în ultimii ani, în România au fost atacați sau amenințați cu moartea circa 700 de pădurari, ingineri și lucrători silvici, iar șase pădurari au fost uciși de hoții de lemne.

V.N.

One thought on “George Lazăr (PNL): ”Pedepse mai mari pentru agresorii personalului silvic”

  1. Domnule prefect nu ati aflat de montarea camerelor video si monitorizarea punctelor strategice pe drumurile judetului Neamt?
    La Tg Neamt sunt montate si isi fac treaba foarte bine camerele, de ce nu se monteaza la Tazlau, la Roznov si cel mai urgent la Tarcau unde furtul este la mama lui/////?????????
    TREZITIVA LIBERALILOR ca o sa venim la vot si vom alege pe cei care 32 de ani nu au facut politica
    TREZITIVA si voi de la vestea

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.