George Lazăr, pas important spre o funcţie importantă…Undeva în România, la o instituţie bugetară, un anume George Lazăr a trecut de o primă etapă de concurs: selecţia de dosare. După câte se vede a fost singurul candidat înscris, urmează proba scrisă şi interviul şi, dacă onor candidatul se prezintă corespunzător, va câştiga funcţia de şef serviciu II la un departament foarte important după cum sună titulatura. Control.

Numele este similar cu cel al prim-vicepreşedintelui PNL Neamţ, fost prefect, despre care se tot spune că ar putea fi şi viitorul prefect al judeţului Neamţ.

Nu ştim dacă Lazăr din concurs este Lazăr de la PNL.

Dar apropos de funcţia de prefect.
Sub pretextul depolitizării, pentru ca X să fie numit în funcţia de prefect trebuie să îndeplinească o sumă de criterii, de la studii la vechimea ca funcţionar public.
Iar ipocrizia e maximă şi totală. Prefecţii numiţi de fostul Guvern PSD sunt personaje de pe orbita loialităţii PSD. Nici copiii de grădiniţă nu cred minciuna cu „prefect apolitic”. La Neamţ ca să fie clar cum stau lucrurile, prefectul e al PSD, subprefectul e ALDE.

Evident că acum premierul Orban îi va schimba pe prefecţii PSD. Până la urmă e şi de înţeles: cum să aplici politici liberale cu personaje care au jurat pe statutul PSD? Şi, probabil, ca să fie sigur că viitorii prefecţi chiar au o mentalitate de dreapta, şi premierul Orban nu-şi aruncă ochii prin instituţii, unde poate ar fi persoane (apolitice?) care să îndeplinească respectivele condiţii ci merge pe oameni care au probat. Din rezerva de cadre a partidului.

Nu ar fi mai onest ca partidele să renunţe la această ipocrizie cu „prefecţi apolitici”, să dea o lege prin care să recunoască – că tot e vorba de reprezentanţii Guvernului în teritoriu – că prefecturile fac politica guvernului cu oameni politici ai Guvernului?

În rest, cât priveşte pe George Lazăr din documentul de mai sus, probabil că e nevoie de urări de „succes”. La examen!

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

2 thoughts on “George Lazăr, pas important spre o funcţie importantă…

  1. Mare dreptate aveti, ipocrizie maxima. Fac exact ceea ce reprosau PSD-ului. Macar daca puneau o persoana in jurul careia nu exista atatea controverse, ca si in cazul adjunctului (romascanul de la consumatori) pe care il vor pune la prefectura si care este cunoscut drept omul lui Arsene in PNL.

  2. Iar ajunge ăsta prefect? Nu e individul care a omorât un om într-un accident rutier, başca a distrus un autoturism neasigurat în valoare de 60.000 de euro achiziționat din taxele şi impozitele noastre? De ce mafia securiştilor ďin Roman trebuie să controleze prin acest individ prăfuit, prefectura?
    Băiatul lui tata, lasă-ne, că ne plictiseşti cu impostura şi „aerele” tale de fante!

Lasă un răspuns