George Lazăr: Exclus ca Radu Nastasă să fie subprefect!

Prefectul George Lazăr respinge ferm ipoteza vehiculată astăzi în unele medii din Neamț cum că Radu Nastasă (proaspăt membru PNL) să fie noul subprefect de Neamț care ar fi numit în funcție săptămâna viitoare de către Guvern.

„Nu există și nu a existat niciodată o discuția ca domnul Radu Nastasă să ocupe o funcție în administrația publică județeană sau, respectiv, postul de subprefect”, a declarat azi George Lazăr, în conferința de presă de la PNL Neamț, ca răspuns la întrebarea adresată de Vestea pe acest subiect.

Mai mult, după conferința de presă, întrebat despre varianta ca aceeași persoană să ajungă pe a doua funcție de subprefect sau mai târziu, Lazăr a fost extrem de virulent: „Exclus!”.

Președintele PNL Neamț a declarat că Nastasă a devenit liberal cu validarea cererii lui de către Biroul PNL Piatra Neamț, inclusiv cu acceptul primarului Andrei Carabelea (președintele organizației locale). Menționarea numelui lui Carabelea are o anume chichiță, în condițiile în care Nastasă a candidat la alegerile locale pe lista de consilieri Pro România Neamț și – după ce Carabelea a fost ales primar și s-a constituit noua majoritate (PNL-USR-Pro România) – a dus o campanie personală și virulentă. Alin Lehăduș (viceprimar Pro România) era descris drept un personaj slab politico-administrativ iar Carabelea (primar PNL) era tocat periodic cu clișeul „nota 3” (obținută la un examen).
Altfel spus, campania personală a lui Nastasă (între timp demisionar sau demis din Pro România) semăna la virgulă cu mesajele unor propagandiști și postaci PSD.

Tot în conferința de presă, Lazăr a explicat și calendarul propunerii/numirii primului subprefect: „La acest moment, PNL (NR – Neamț) nu a stabilit și nu a înaintat nicio propunere pentru demnitatea publică de subprefect. Vom face asta probabil luni”. Președintele PNL Neamț a mai precizat că se analizează ambele variante, și o numire politică dar și o preferință pentru un funcționar tehnocrat și că alte nume vehiculate tot ca ipoteze (Mihai Obreja, Daniel Vasiliu, Valentin Savarache) „nu intră în primul scenariu, în primul calcul”.

D.V.

Lasă un răspuns