George Lazăr anticipează decizia procurorilor: „Podul de la Luțca s-a dărîmat din cauza lui Arsene și a camarilei lui din CJ!”

Liderul PNL Neamț, George Lazăr anticipează decizia procurorilor care anchetează prăbușirea Podului de la Luțca afirmând că situația se datorează „lui Arsene și camarilei sale din CJ”. Afirmația lui Lazăr nu este una surprinzătoare în contextul în care sunt de notorietate publică informațiile că pe 13 noiembrie 2021 chiar Ionel Arsene anunța public redeschiderea circulației garantând personal (fără a cita vreun expert sau vreo instituție cu atribuții legate de calitatea construcțiilor) că lucrarea va fi ok zeci de ani de zile pentru ca, imediat după accident, tot el să spună că, de fapt, lucrarea nu ar fi făcut obiectul recepției de la finalizarea lucrărilor.
Mai mult, deși a fost întrebat – inclusiv prin cerere scrisă depusă de presa locală – CINE ȘI-A ASUMAT OFICIAL REDESCHIDEREA CIRCULAȚIEI ÎNAINTE DE RECEPȚIE, Arsene a tot refuzat să răspundă la aceste întrebări de real interes public.

Lazăr a făcut declarația citată mai sus, prin telefon, la emisiunea realizată de Cezar Filip la Monitor TV, în contextul discuției legată de faptul că în ședința de CJ de ieri același Arsene a refuat să pună pe ordinea de zi două proiecte de HCJ ale PNL, sub pretextul că acestea nu ar fi fost realizate corespunzător.

„Podul de la Luțca s-a dărâmat din cauza conducerii CJ-ului, adică din cauza lui Arsene și a camarilei sale din CJ. (…) Când se vrea pentru interesele lui Arsene se poate (…), când e vorba de oameni și de probleme reale nu se mai poate, asta pentru că pentru Arsene e vorba de un proiect al liberalilor. Nu contează al cui e proiectul, li-l dăm lor, numai să rezolve problema oamenilor. Nu contează cine e inițiator. Am inițiat noi pentru că ceilalți nu au făcut absolut nimic. Cineva trebuie să se bată și pentru oamenii ăia de acolo, afectați de prăbușirea podului”, a spus Lazăr.

George Lazăr este și secretar de stat în Guvernul României, este și avocat de profesie dar a fost și prefect al județului.

Ca și concluzie la afirmațiile lui Lazăr, moderatorul Cezar Filip a adăugat că, dincolo de temeinicia argumentelor lui Arsene legate de calitatea proiectelor referitoare la acel pod, „acele hârtii puteau deveni proiecte dacă se dorea”. Tot Filip a mai precizat că el nu avea vreo așteptare de la ședința de ieri întrucât Arsene (care are majoritatea în CJ) s-a pronunțat deja, anterior, că nu dorește să plătească acel pod provizoriu pe care l-ar putea realiza Armata.

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.