George Lazăr: „Angajați de la CJ vor răspunde penal pentru prăbușirea podului”

George Lazăr (secretar de stat, fost prefect, președinte PNL Neamț) exprimă o opinie care, cu siguranță, va tulbura liniștea unor angajați de la CJ, mai ales a unora cu funcții de conducere: unii dintre ei vor fi cercetați penal în ancheta derulată de DNA cu privire la prăbușirea Podului de la Luțca.

Lazăr a făcut respectiva declarație în cadrul emisiunii Cafeaua de Dimineață (realizată de jurnalistul Valentin Bălănescu) și a explicat cum, dincolo de vinovăția morală a lui Ionel Arsene (care el a anunțat redeschiderea podului), rămâne de văzut dacă președintele CJ Neamț va fi încadrat penal în acel dosar dar vede ca pe o certitudine răspunderea unor funcționari cu ștaif din CJ. „Vor merge la anchetă, vor angaja avocați, vor merge să dea declarații la Parchet și tot ce urmează”, a punctat Lazăr.

Avocat de meserie, Lazăr (altmiteri adversar asumat a lui Arsene) a spus că acei angajați vor suporta consecințe penale pentru îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu și că obligația lor era să spună NU atunci când deciziile pompieristice ale lui Arsene încălcau legea.
Lazăr l-a nominalizat pe Doru Conachi, șeful Direcției Tehnice din CJ dar a făcut și trimiteri implicite la alți angajați care au semnat diverse documente s-au au închis ochii la decizia politicianistă (și nu tehnică) de a fi redat podul circulației înainte de a fi semnat procesul verbal de recepție de la terminarea lucrărilor.

Moderatorul l-a completat făcând trimitere și la angajați din alte instituții ale statului care au închis (și pe acest caz dar și pe altele) ochii la lucrări puse în funcțiune pe același principiu de heirupism. Bălănescu a dat exemplul Șefului Secției de Poliție din zonă (dar evident că se poate extinde discuția și la șefii IPJ) care știa că nu se circulă pe pod când, în urma unor adrese scrise, se comunicase blocarea la începutul lucrărilor și, apoi, a văzut că se circulă și nu a făcut nimic deși nu mai primise altă adresă scrisă (care să schimbe, oficial, situația generată de prima).

Mai jos, întreaga emisiune unde George Lazăr face vorbine, de mai multe ori, de viitorul nu tocmai fericit (învinuiți, inculpați, condamnați) care îi poate aștepta pe unii angajați de la CJ.

 

D.V.
sursa foto – capturi din Emisiunea Cafeaua de Dimineață (mesagerul de Neamț)

 

One thought on “George Lazăr: „Angajați de la CJ vor răspunde penal pentru prăbușirea podului”

  1. Nu cred Lazare.Nu are cine.Ati distrus aceasta tara politizand totul si ati creat categorii speciale de ”cetateni” pe salarii colosale,aberante,pensii speciale la 40 de ani halucinante care nu pot fi trase la raspundere pentru ca nu-si fac treaba…

    Avem un MAI mega corupt si incompetent.Avem judecatori corupti material si moral care lucreaza 4 ore pe zi iar dupa aia isi fac poze cu ”sutele”de dosare pe care le au de ”rezolvat”….Avem procurori care nu fac nimic si ies la 40 de ani la pensie nerezolvand un caz…si care dau nup-uri pe banda rulanta din lene,incompetenta crasa sau coruptie.Nu-i intreaba nimeni cu ce se ocupa.Asta e statul mafiot creat de voi Lazare.

    Daca aveam institutii competente si nu slugarnice care stau degeaba toata ziua,pe salarii colosale,deja acesti hoti din CJ erau arestati cu ani in urma de cand s-a dat startul la PNDL,cel mai mare program de furt al banilor publici.

    Voi sunteti de vina Lazare pentru podul de la Lutca,voi nu ati vrut ca acest PNDL sa fie verificat de institutii competente,voi ati creat acest stat esuat mafioto incompetent pe salarii aberante si pensii speciale halucinante la 40 de ani.

    Voi politicienii Lazare si nimeni altii

Comments are closed.