Gentleman! Viorica Macovei apărată ferm de un cunoscut primar PSD pe subiectul „Imn Terci”

Aflată nu în cea mai fastă perioadă a ei – după scandalul devenit naţional cu gafele de la intonarea Imnului, la Piatra Neamţ, pe 24 Ianuarie – artista Viorica Macovei a găsit un sprijin solid la un cunoscut primar din judeţul Neamţ.

Vasile Puică de la Borleşti a făcut o postare pe facebook în care anunţă pe toată lumea că o susţine şi apreciază pe cunoscuta interpretă de muzică populară şi cere printr-o interesantă metaforă ca în aceasta să nu se mai arunce cu pietre ci cu zăpadă şi astfel Viorica Macovei să devină un gingaş om de zăpadă de poveste: <<Dupa cele 7 greseli uriase care au schimbat soarta lumii,va urma cea a Vioricăi Macovei de a gresi imnul.
Istoria va scrie cu majuscule aceasta greseală iar noi, ne vom educa copiii ca această fila insemnată să nu o treacă neobservată.
Daca mă gandesc bine,ar trebui sa o linsăm.DA,ce va uitați așa???sa o linșăm.Cum să permitem asa ceva??
Dar stau si ma gandesc, ca nu mai avem pietre!!!!. S-au terminat de cand se aruncă in ea.
Cred că până la urmă,aruncăm cu zapadă că si așa este prea multă si nu mai terminăm de deszapezit. O transormăm in” Alba ca Zăpada” si rămâne tot de poveste.Si o sa o iubim,asa cum am iubit-o pana acum>>.

Gestul lui Vasile Puică este cu atât mai notabil cu cât acesta este primar PSD iar Viorica Macovei îl are drept soţ pe Daniel Vasiliu, secretar general al PNL Neamţ, detaliu care arată că atunci când e vorba de anumite principii sau legături de suflet speciale, apartenenţa politică e mai puţin importantă decât nevoia de solidaritate.

Primarul de Borleşti îi face apoi un profund Laudaţio artistei şi o sfătuieşte cum să treacă peste acest episod: <<Ba mai mult.O intelegem si chiar nu ne mai gândim la aceasta greseală (nu ca ar fi unica care a gresit imnul). Ne gândim la vocea ei minunată, la munca pe care o depune si la sufeltul ei de OM. Este în regulă să accepţi că ai greşit, să înveţi lecţia atât de preţioasă şi să mergi mai departe. Cu fiecare greşeală pe care ţi-ai asumat-o şi din care ai învăţat ceva, ai un mai mare numar de fani. Nu da vina pe alţii, pe conjunctură sau pe cine ştie ce altceva. Tu ai fost acolo în acel moment, tu ai greșit, fără să vrei, în modul în care ai făcut-o – acceptă asta. Nimeni nu-i perfect, nu are niciun sens să te simţi vinovată sau ruşinată. Ci doar să-ţi asumi responsabilitatea faptelor tale şi a consecinţelor lor. Repară ce poate fi remediat, deja ai facut-o. Învaţă lecţia pe care ţi-a oferit-o viaţa şi astfel asigură-te că nu vei mai repeta acea greşeală în viitor. Înţelepciunea se construieşte uneori pe durere, regrete şi suferinţă. Te iubim. Liniște sufletească iti dorim toți>>.

Gestul lui primarului PSD de la Borleşti este cu atât mai special cu cât survine fix în perioada în care Prefectura Neamţ a anunţat că va face verificări https://vestea.net/prefectura-neamt-ancheta-pe-imn-terci-cerem-explicatii-scrise-de-la-primarie/ pe tema respectării Legii care stabileşte exact cum este intonat Imnul de Stat, prefectul Daniela Soroceanu declarând prin intermediul purtătorului de cuvânt al instituţiei că va cere clarificări de la Primăria Piatra Neamţ (instituţia organizatoare).

Evident că postarea primarului a strâns numeroase likeuri şi comentarii (clar că nu cât cele capacitate din ştirile din zecile de siteuri naţionale care au preluat ştirea de la Neamţ, dar, până la urmă, nu contează numai cantitatea, nu?). Evident că unele dintre comentarii nu or fi fost pe placul celui solidar cu Viorica Macovei (chiar dacă le-a dat like), din moment ce făceau trimitere la colegii din Parlament sau din Guvern ai primarului PSD:

Cum, la fel, afirmaţia unui comentator referitoare la faptul că jurnaliştii „stau ca hienele la pândă” este – probabil – un argument forte în apărarea Vioricăi Macovei…

La fel de importantă ca mesajul de solidaritate al primarului este şi poza care însoţeste susţinere. Este fix imaginea care face cât 1000 de cuvinte şi care arată, poate, mai mult decât ar pricepe unii sau alții…

 

Daniel VINCA

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns