„Generalul” Stan: Situația salariilor profesorilor nu e deloc plăcută, dar se va rezolva!

stan-viorel
Conducerea ISJ Neamț, prin vocea inspectorului școlar general, prof. Viorel Stan, recunoaște că situația creată ca urmare a insuficienței fondurilor necesare pentru plata integral a salariilor profesorilor nu este deloc plăcută. În același timp însă, „generalul” Stan dă asigurări că profesorii nu au de ce să își facă griji și că fiecare cadru didactic în parte își va primi toate drepturile bănești cuvenite, până la finele lui 2016. Cu atât mai mult cu cât, spune șeful ISJ, același scenariu se repetă în fiecare an, în mai toată țara.
Nu s-a întâmplat niciodată ca profesorii să nu își primească salariile până la finele anului, așa ceva este exclus! Chiar dacă au fost întârzieri, s-au găsit soluții pentru ca lucrurile să intre pe făgașul normal. Această situație nu reprezintă nicio noutate pentru noi, ea se repetă în fiecare an în foarte multe județe, nu numai în Neamț. Până la urmă se rezolvă prin rectificări bugetare”, explică Viorel Stan. De altfel, „generalul” dă cu titlu de certitudine rectificarea bugetară care ar urma să pună punct problemei legată de plata salariilor.
În urma discuțiilor pe care le-am avut cu mai mulți reprezentanți ai Ministerului Educației, vă pot confirma că această rectificare bugetară se va face, de aceea consider că nimeni nu trebuie să își facă griji”, mai spune inspectorul școlar general.
În același timp, Viorel Stan a spus că au existat vremuri cu mult mai bune pentru județul Neamț. „Generalul” s-a referit perioade în care fondurile alocate pentru cadrele didactice nemțene nu numai că ajungeau, ci chiar erau pe plus.  Drept pentru care surplusul a ajuns în alte județe din țară, tot prin rectificare bugetară. „Au fost ani în care din Neamț au plecat bani către școli din alte județe pentru plata salariilor. Cert este că într-un fel sau altul situația se va rezolva”, a conchis inspectorul școlar general.
Afirmațiile lui Viorel Stan vin pe fondul adoptării de către consilierii locali pietreni a unui proiect de hotărâre prin care banii în plus din vistieria școlilor care-și pot plăti dascălii au fost redistribuiți către instituții de învățământ mult mai ghinioniste. Astfel, în orele următoare, restanțele salariale vor ajunge în conturile sutelor de cadre didactice cărora le sunt datorate.

Alex SÎRBU

 

One thought on “„Generalul” Stan: Situația salariilor profesorilor nu e deloc plăcută, dar se va rezolva!

  1. Dl Stan stie ce inseamna sa ai rate la banca si in ziua scadenta sa nu poti plati ptr. ca d-na Condurat (contabilul sef de la ISJ ) nu a cerut din timp redistribuirea la nivel de judet ??!!!!! Sa nu mai abureasca lumea cu ” rectificarea de la minister”,ptr ca aia se refera la sumele din decembrie ! Acum (dupa cum s-a vazut din lista przentata) s-au redistribuit banii doar in interiorul judetului !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.