„Generalul” Obreja: Şcolile să fie igienizate suplimentar cât sunt suspendate cursurile!

Şcolile din Neamţ vor fi igienizate suplimentar în cele 12 zile care vor trece până la revenirea la ore, a anunţat luni seara inspectorul general Mihai Obreja de la ISJ Neamţ, în excluvitate pentru Vestea.net, la emisiunea Hapul Zilei.
Declaraţia profesorului Obreja a fost făcută la scurt timp după ce a fost anunţată decizia de a fi închise toate şcolile din România, de miercuri 11 martie până luni 23 martie.

„Am văzut anunţul (NR – cu închiderea şcolilor) din conferinţa de presă. Pentru noi este foarte clar. Urmează să primim şi instrucţiuni concrete, inclusiv cu activitatea cadrelor didactice, dar anticipez că şi acestea vor fi lăsate la domiciliu. Probabil că vor rămâne în activitate directorii şi personalul nedidactic şi vom încerca să profităm de partea asta de organizare şi vom cere tuturor directorilor să folosească acest interval de timp pentru igienizări în şcoli, în toalete, holuri, în toate spaţiile comune, chiar şi în clase unde e cazul. Toţi angajaţii care se ocupă de întreţinerea şcolilor pot fi mobilizaţi şi sunt convins că şi primarii din comune vor acorda logistica şi susţinerea necesară”, a spus inspectorul general Mihai Obreja.

La sugestia moderatorului emisiunii, şeful Învăţământului nemţean a acceptat că e foarte bună ideea ca în această perioadă să suporte o igienizare totală şi microbuzele şcolare şi chiar să fie reparate cele care mai au nevoie de astfel de intervenţii.

În judeţul Neamţ nu a fost confirmat până acum niciun caz infectare cu coronavirus. 

 

Daniel Vinca

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns