Generalul de aviaţie din accidentul grav de la Constanţa este născut la Ţibucani

„Haideti sa transmitem gandurile noastre pozitive si totodata multa sanatate si insanatosire grabnica Generalului de flotila aeriana Catalin Bahneanu care s-a nascut in Tibucani si unul din oamenii care ne fac cinste comunei , care astazi a fost ranit intr-un accident rutier!” – acesta este mesajul transmis pe net de Iulian Virlan, un tânăr din comuna nemţeană respectivă.

„Generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu s-a născut în Ţibucani, judeţul Neamţ, în data de 16 aprilie 1968.
A absolvit Liceul Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc în anul 1986.
A urmat cursurile Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie „Aurel Vlaicu” de la Boboc, arma aviaţie, pe care a absolvit-o în 1990.
Devenind personal navigant activ şi-a continuat cursul carierei îndeplinind funcţii ca pilot, instructor de zbor, pilot şef, comandant de patrulă, instructor simulator de zbor, locţiitor pentru zbor şi întrebuinţare în luptă la escadrilă, comandant escadrilă, locţiitor şi comandant bază aeriană.
Are peste 1500 de ore de zbor cu IAK-52, L-39 ZA, MiG-21, IAR-330 L, IAR-330 SOCAT, IAR-99 ŞOIM şi MiG-21 LanceR.
Generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu este căsătorit şi are o fiică”, menţionează presa centrală.

4 persoane încarcerate, din care două au decedat – acesta a fost bilanţul accidentului rutier produs azi în judeţul Constanţa, în care a fost implicat un Renault, un Logan al Armatei şi un TIR. Cele două persoane decedate sunt cele din Renault. Generalul Băhneanu şi militarul care conducea maşina au scăpat cu viaţă dar au multiple răni.

Detalii despre accident, AICI – Accident grav în judeţul Constanţa. Două persoane au decedat, iar alte două sunt încarcerate! (galerie foto+video).

MApN a remis presei un comunicat: „Comandantul Bazei aeriene 86 Fetești ”Gheorghe Mociorniță”, generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, a fost rănit într-un accident produs astăzi, 25 ianuarie, în jurul orei 12.30, pe DN 22 C, între localitatea Ștefan cel Mare și municipiul Constanța. În accident a mai fost rănit și plutonierul major Dan Nica, șoferul autoturismului militar. Militarii, care se deplasau de la Fetești spre Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, au primit primele îngrijiri la fața locului de la echipaje ale SMURD și sunt transferați la unități medicale. Cauzele producerii accidentului vor fi stabilite de o comisie de anchetă”, se arată în comunicatul de presă.

Vestea / sursa foto: ziuaconstanta.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns