Gavrilescu (PMP): niciodată nu voi fi de acord cu ideea de vot secret pe un proiect care îndatorează orașul!

Niciodată vot secret pe un proiect de contractare a unui credit, indiferent cum se numește acel credit! – asta a declarat foarte ferm astăzi, la câteva minute după ședința de CL, consilierul Bogdan Gavrilescu (președintele PMP Neamț).

„Cum adică să inventezi vot secret pe un proiect care însemna îndatorarea orașului pe încă 10 ani, cu argumente scoase din burtă? Chiar și în condiții obiective în care ar fi nevoie de un credit, de exemplu pentru cofinanțarea unui proiect pe care nu o poți face altfel, de ce să fie vot secret, să ne ascundem? Cetățenii ne-au votat în acest for să le reprezentăm interesele, corect și onorabil, și trebuie să știe cum votează fiecare ales local la fiecare proiect în parte. Codul Administrativ stabilește de altfel când se impune, expres, votul secret, atunci când e vorba de vot la persoane și există și explicații juridice pentru asta. ar când e vorba de bani publici – datorii, credite, dobânzi etc – totul trebuie să fie clar și la vedere, să știe și oamenii și organele de anchetă dacă cineva face alte mișmașuri, ca să nu folosesc alt termen.
De aceea eram azi hotărât ca, deși majoritatea a impus abrupt și abuziv să fie vot secret! – eu să arat votul meu după ce ieșeam din cabina de vot. Consider cel puțin nefericite ieșirile primarului și-l invit cu prietenie să le țină aceleași discursuri cu pretenție de cursuri de drept despre votul secret și parlamentarilor care votează cu bilele la vedere (am văzut asta la parlamentari din toate partidele, inclusiv din cel care face parte și primarul). Sau judecătorilor care, pe atâtea spețe legate de consilii locale sau județene au spus că votul secret „desecretizat” nu e nelegal și nu anulează procedura de vot.
Sunt convins că din atâția avocați, pentru care am tot respectul, care sunt prin PNL, se vor găsi unii să-i explice și domnului primar aceste mici-mari diferențe între ce crede el și ce spun și aplică profesioniștii din domeniul juridic”, a precizat Gavrilescu.

Consilierul PMP este convins că primarul a retras în cele din urmă proiectul cu contractarea creditului (sub formă de obligațiuni) pentru că a realizat că nu va avea majoritatea necesară: „Oricât ar coafa realitatea domnul primar, azi nu avea voturile necesare la proiect. Clar nu avea 12 voturi, cele necesare, ci, cel mult 11. Ba, cu vot secret, mai putea avea câteva surprize chiar și din interiorul actualei coaliții locale de guvernare. Dar nu înfrângerea domnului primar mă preocupă ci eu sunt bucuros că azi a fost o victorie a comunității pietrene și a bunului simț. Nu poți împinge așa o datorie curentă, peste 10 ani, cu alte dobânzi, plasând practic problema pe umerii celor care vin, a copiilor noștri. Da, cred în utilitatea creditului, pe baza unei analize serioase, nu așa cu un proiect împins, susținut cu fraze lipsite de argumente corecte. Și mai cred că un primar care propune un credit de 100.000.000 trebuie să fie prezent la acea ședință. E vorba, totuși, de 20 milioane euro, o sumă uriașă pentru Piatra Neamț dar, din ce a văzut azi tot orașul Piatra Neamț, domnul primar avea altceva mai important de făcut și nu era în localitate.
De aceea cred că trebuie un pic de maturitate când anunți o ședință de CL și când ai asemenea proiecte care atârnă atât de greu pentru comunitate trebuie să fii prezent. Iar dacă Doamne ferește mai intervine ceva poți amâna ori întâlnirea nouă sau chiar ședința de CL, că suntem oameni și înțelegem, cum am făcut și altă dată când au fost reprogramate alte ședințe”.

Bogdan Gavrilescu a concluzionat subliniind, din nou, că „nici eu și nici colegii mei de la PMP nu vom fi de acord nici de acum încolo cu astfel de secretomanie întronată ca politică de administrație locală. Noi vrem transparență, așa promiteau și alții prin campanie. deci transparență să fie!”.

D.V.

One thought on “Gavrilescu (PMP): niciodată nu voi fi de acord cu ideea de vot secret pe un proiect care îndatorează orașul!

  1. Hotii si analfabetii hoti si-au dat mana pentru a bloca orice proiecte de dezvoltare ale acestui oras.
    Numai la asta se pricep.Sa blocheze orice si sa fure.

    De la hoti nu putem sa ne asteptam la nimic pentru ca se pricep numai sa fure si sa nu lase nimic in urma.A se vedea ce s-a intamplat la CJ unde au jefuit acest judet cu ”investitii”inutile ”croite” doar pentru a fura banii din PNRR.S-a ales prafu de ei.Nu se vede nimic in urma acestor”investitii”.Nici o investitie,nici un investitor.Infrastructura care leaga orasele in acest judet este in pragul colapsului.Nu este nici o surpriza.Cu asta se ocupa de 30 de ani hotii…

    Iar,analfabetii hoti care au condus timp de 6 ani acest oras nu au facut absolut nimic decat sa sifoneze banii publici cu licitatii trucate,adapostul de caini si smenuri cu terenuri si achizitii care au paraginit acest oras.In planul de”mobilitate”gandit de analfabeti o statie de autobuz cat o cabina telefonica costa 60.000 euro….Orasul s-a descompus la propriu in paragina si mizerie.

    Asta e”alianta”care se opune…..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.