Gavrilescu (PMP): „Lăsați-i pe oameni în Biserici la Înviere!”

Bogdan Gavrilescu, președintele PMP Neamț consideră că în acest an nu ar mai trebui ca autoritățile să impună interdicțiile de anul trecut de la Înviere și să le permită enoriașilor să participe la slujbe în Biserici și să poată aprinde lumânări la mormintele celor dragi.

„Creștinii nu mai trebuie privați de dreptul și bucuria sufleatească de a participa la slujba de Înviere, de a aprinde o lumânare la mormintele părinților și bunicilor. Nu putem depăși această criză doar cu măsuri punitive, cu restricții discutabile de multe ori, așa că mesajul meu pentru autorități este acesta: Lăsați-i pe oameni în Biserici la slujba Înviere!, lăsați-i pe oameni să aprindă o lumânare la mormintele celor dragi! Anul trecut au fost oameni care au plâns lângă gardul bisericii sau al cimitirului. Nu trebuie să se repete acest lucru, nu trebuie ca românii să ajungă să sară gardul, ca niște infractori, la sfântul lăcaș sau la cimitir…”, a declarat Bogdan Gavrilescu pentru Vestea.net.

Liderul PMP Neamț reamintește și de rolul Bisericii în făurirea statului modern și în dezvoltarea românilor: „Educația și Biserica sunt puncte de sprijin esențiale pentru acest popor. Primele cărți în limba română au fost tipărite la mănăstiri, primele școli românești au funcționat în spații ale Bisericii, cu sprijinul preoților luminați.
Observ cu tristețe că în aceste vremuri, în timp ce alte spații funcționează, autoritățile noastre tot închid ba școli, ba biserici. Nu e corect, în principiu dar nu e corect nici pentru elevi și profesori, pentru enoriași și preoți. Ce logică este aceasta, să fie voie la păcănele dar nu la Biserică? E revoltător!
Nici comuniștii în anii de prigoană anti-religioasă nu au reușit să șteargă legătura de suflet dintre români și Biserică. E dreptul fiecărui creștin să se roage unde vrea el, nu doar acasă, mai ales la astfel de sărbători.
Anul trecut, creștinii au trăit o frustrare majoră. Să ți se interzică să mergi în biserica unde ai fost botezat, unde ai fost cununat, la mormântul unei rude dragi, e cumplit, e nedrept…
Sunt convins că, așa cum au arătat în atâtea rânduri, preoții pot organiza și aceste slujbe cu atenție, cu liniște, cu precauție așa că repet mesajul meu pentru autorități: lăsați-i pe oameni la Biserică, nu le furați bucuria Învierii!”.

Un mesaj similar a transmis astăzi și președintele național PMP, Cristian Diaconescu.

D.V.

Lasă un răspuns