Gavrilescu: „Plec de la Adi Eco dacă și PSD returnează către PMP cele 3 locuri de consilieri județeni!”

Bogdan Gavrilescu, președintele PMP Neamț a declarat că renunță la funcția de director ADI ECO Neamț (obținută în urma negocierilor cu PSD din 2020) dacă PMP primește înapoi cele 3 funcții de consilieri județeni „obținute prin munca colegilor din PMP din tot județul”, funcții care acum au ajuns în portofoliul PSD care a și anunțat racolarea a 2 din cei 3 consilieri județeni. De asemenea, gavrilescu a amintit și de un consilier local al PMP care, la rândul lui, a trecut cu arme și bagaje în tabăra social-democrată.

”În primul rând, sunt niște proiecte pe care trebuie să le termin și îmi doresc să le termin, dar, în momentul în care vor renunța toți colegii care au plecat din PMP la toate pozițiile pe care le-au ocupat și le ocupă în continuare prin munca mea și a colegilor din PMP, în momentul ăla mă voi simți obligat să-mi dau demisia. Discutăm despre consilierii de la Piatra Neamț și Consiliul Județean. Dacă își dau demisia cei trei consilieri județeni și cu unul local, da, îmi dau demisia”, a spus aseară Gavrilescu la emisiunea Vestea Tic-Tac.

Liderul PMP Neamț a făcut referire la Daniel Harpa, președintele PSD Neamț care ar trebui să-i convingă pe noii săi colegi de partid să renunțe la acele funcții obținute de foștii PMP-iști prin candidaturi pe liste, deci prin voturi muncite și adunate de oeganizația județeană in integrum (pentru consilierii județeni) sau de întreaga echipă de la municipiul Piatra Neamț, pentru cea de consilier local.

În 2020, PMP a obținut 3 mandate de consilieri județeni, fiind investiți în funcții Dragoș Chitic, Gheorghe Hârțan și Sorin Cazan. Chitic a fost votat și vicepreședinte ca urmare a coalizării PMP, la acel moment, pentru asigurarea majorității.
Între timp, Chitic și Hârțan au fost prezentați oficial de PSD ca trecuți la acest partid iar Cazan oricum s-a branduit în ultimul an ca un fel de aghiotant al noului președinte interimar de la CJ, Iona Asaftei (ex ALDE, trecut și el la PSD).

Iar consilierul local la care face referire Gavrilescu este George Apetrei, ales pe lista PMP în 2020, trecut și el la PSD de curând.

Altfel spus, în timp ce PSD clamează că Gavrilescu a primit funcția de la ADI ECO prin „mărinimia” social-democraților, 3 aleși județeni și unul local de la Piatra Neamț au mutat respectivele mandate la PSD. PSD-iștii cer – direct sau prin diverși răspândaci – ca Gavrilescu să returneze funcția primită (și săptămânal sunt aruncate pe piață zvonuri despre iminenta schimbare a lui gavrilescu de la ADI ECO) dar nu zic nimic despre mandatele căpătate nu prin vot ci prin racolări.

Mai jos, emisiunea de marți unde s-a discutat respectivul subiect:

D.V.