Gavrilescu, maximă sinceritate: PSD a promis PMP un post de vicepreședinte CJ și unul de viceprimar la Piatra Neamț!

Bogdan Gavrilescu a declarat cu o sinceritate uimitoare pentru un politician nemțean/român care este miza pentru care PMP Neamț (organizație pe care o conduce) a renunțat la ideea unei alianțe cu PNL Neamț și cu USR/Plus pentru a merge pe o alianță cu PSD și asociații: un post de vicepre;edinte la CJ Neamț și un post de viceprimar la Piatra Neamț.

Declarația a fost făcută marți seara, la emisiunea Vestea Tic-tac realizată de Vestea.net iar Gavrilescu a răspuns din prima la întrebarea referitoare la miză. Apoi, a și detaliat motivele sincerității sale: „Da, toate partidele dorim voturi, să maximizăm rezultatele obținute, pentru a ajunge la pârghiile puterii de unde putem influența decizii în beneficiul cetățenilor care să vizeze și promisiunile noastre din campanie. De ce să ne ascundem și să nu spunem oamenilor adevărul? Când se face o coaliție de guvernare nu se spune imediat ce partid ia anumite ministere? Plus că, în felul acesta, odată înțelegerile făcute publice, nu mai e loc de alte înțelegeri pe sub masă pentru politicienii care se consideră serioși”, a spus Gavrilescu.

La Neamț, o primă majoritate a fost anunțată după alegeri de PNL, USR/Plus și Pro România, la care anunțase și PMP că se alătura. Calculul hârtiei era simplu, 4 partide vor împărți 4 funcții importante (2 vicepreședinți CJ, 2 viceprimari la Piatra Neamț). Ajuns în minoritate cu ALDE și PPUSL cu care candidase pe o listă comună (Alianța Modernizarea Neamțului), PSD-ul a tras de timp cât a putut iar alianța de dreapta a cam început să scârțâie până să poată unge cei 4 demnitari locali. Într-un final a fost ales doar 1 viceprimar la Piatra Neamț de la pro România dar, în scurt timp, 2 din cei 3 consilieri județeni de la Pro au virat spre alianța PSD ca și cei 3 de la PMP. PSD putea face astfel majoritatea dar… i-a pierdut la ședința respectivă (de acum câteva săptămâni) pe cei 2 consilieri județeni de la PPUSL. A mai fost ieri o sedință extraordinară dar care s-a terminat tot nedecis: în sală au fost doar 15 aleși PNL-USR/PLUS (din totalul de 34), dar nici ceialalți 19 au au făcut o majoritate in jurul PSD.

Cert este că mizând pe dorința lui Arsene de a nu lăsa să câștige, PMP spune că are acum promise 2 funcții dacă majoritatea e întoarsă total și la CJ și la CL, adică dublu față decât ar fi primit conform convenției cu cei de dreapta.

Dar rămâne de văzut când vor avea loc ședințe care se vor termina cu un rezultat și care va fi acela…

Mai jos, emisiunea în care Bogdan Gavrilescu a fost extrem de sincer și a dat detalii din culisele negocierilor:

 

D.V.

 

 

 

2 thoughts on “Gavrilescu, maximă sinceritate: PSD a promis PMP un post de vicepreședinte CJ și unul de viceprimar la Piatra Neamț!

 1. Mai intai,am vrea se stim cu ce s-a ocupat Gavrilescu ca viceprimar ani de zile,ani in care a fost platit cu sume colosale de bani de catre cetatenii din acest oras?
  Ce a facut pentru acest oras care este in paragina?Cum justifica salariul imens luat si pentru ce?
  De ce nu isi da demisia din politica dupa esecul previzibil de la alegeri datorat 100% lui ?
  Ce anume il determina sa faca ”politica”in continuare avand in vedere ca a demonstrat ca nu ”poate” face nimic pentru cetateni,nu se pricepe si nu are nici un fel de prestanta/calitati?
  Nu e absolut ridicol sa apari din nou in media cu tot felul de discutii despre”aliante”cand tu trebuia sa fii plecat demult din politica?
  Chiar nu intelege ca s-a terminat”filmul ”cu el si”afacerile” pe banii Primariei?
  Alooo,lumea a plecat din sala.

 2. mda …uitati-va si voi la galeata asta de kakat si „sinceritate” Gavrilescu …. adica un partid de dreapta ..cerseste un post de vicepremier ptr o alianta cu stg !!! mori de ras ..ptr …”sinceritate””} …gunoaie …

Lasă un răspuns