Gardurile din magazinele Kaufland din Neamț au fost date jos!

Gardurile sinistre (de 2 metri, din sârmă galvanizată prinsă pe stâlpi metalici fixați în borduri) din interiorul magazinelor Kaufland din județul Neamț au fost date jos. Constatarea a fost făcută de echipele de control ale ISU Neamț care astăzi au descins la magazinele respective pentru a vedea în ce măsură gardurile apărute luni dimineața respectau legislația și autorizațiile de funcționare.
Sursele Vestea spun că respectivele garduri au fost dezafectate joi seara în magazinele din Neamț (2 la Piatra neamț, câte 1 la Roman și Târgu Neamț), adică fix înainte de ziua de vineri când a avut loc controlul ISU.
De luni încoace, în alte orașe și județe din România (Tîrgoviște, Câmpina-Prahova, Brașov, Galați, Vrancea, Craiova, Giurgiu etc) echipe de control ISU sau ale Primăriilor din localitățile respective au descins în acele spații, au amendat multinaționala pentru încălcarea legislației și a autorizațiilor de funcționare și au cerut îndepărtarea rapidă a hidoșeniilor de sârmă.
A ieșit un adevărat scandal național în care firma Kaufland a fost acuzată că, încercând să păcălească reglementările referitoare la centre comerciale (supermarket plus spații comerciale cu activitate ne-esențială), a ridicat la rang de sfidare ideea de secregare și discriminare.

Odată ce gardurile au fost date jos, conform regulilor stabilite de CNSU (validate de Guvern), Kaufland nu trebuie să permită decât accesul celor cu Certificat Verde, atâta timp cât în afară de supermarket, în același spațiu comun și cu aceeași intrare comună, funcționează și alte puncte comerciale (ale chiriașilor).

D.V.

One thought on “Gardurile din magazinele Kaufland din Neamț au fost date jos!

Lasă un răspuns