Garduri de sârmă, de 2 metri, ca la pușcărie, la Kaufland! Fluxuri separate, free și vaccinați! Galerie foto

Imagini de film ca în pușcării, cu garduri înalte de doi metri, din sârmă galvanizată, în interiorul magazinelor Kaufland din Piatra Neamț.
Imaginile care însoțesc acest articol au fost realizate, azi, la ora 10.30 (aproximativ) în magazinul Kaufland din Piatra Neamț din zona Obor dar diverși cetățeni au relatat că același gard sinistru a apărut și în Kaufland-ul de la Gară.

Explicația gardului (care începe din exterior, de la trotuar) e dată de un afiș postat afară, rolul acestuia fiind de a permite accesul free pentru cei care intră în magazinul propriu Kaufland și acces pe bază de certificat verde pentru cei care vor să ajungă la spațiile închirite altor comercianți, aflate pe holul comun:

Probabil că aceasta este metoda prin care Kaufland, care are spații care ies din sfera definiției de „supermarket” și sunt „centre comerciale” (cu spații închiriate altor comercianți, în care funcționează și Casă de schimb Valutar, Farmacie, Petshop, Curățătorie, Marochinărie-Bijuterii etc) a dorit să-și salveze vânzările din propriul magazin.

Împărțirea în două, cu acest gard, a holului comun a dus însă la apariția altor aberații. Pe dreapta, cum intri, pe zona dedicată exclusiv celor cu Certificat Verde se află și un magazin numit „Produs în Bucovina”, care vinde exclusiv alimente (produse din carne).
În schimb, în zona de culoar unde accesul este liber (și pe unde se face defluirea de la casele de marcat spre ieșire sunt spații comerciale care nu au de a face cu ideea de alimentație publică: Bijuterii, casă de schimb valutar, petshop. La unele din aceste spații se mimează un fel de comerț la ușă (intrarea fiind blocată de un fel de tejghea mobilă), pe principiul vânzării TO GO. Însă, atâta timp cât se intră pe o ușă de acces, se străbate un hol, aceste spații nu ar intra pe zona respectivă de reglementări CNSU (HG).

O metodă similară cu gardul de sârmă de la Kaufland au încercat, la începutul aplicării acestui nou set de reguli, cei care patronează Complexele Comerciale CORA (care au supermarket propriu dar și spații închiriate). La momentul respectiv (adică acum o săptămână), instituțiile statului au spus că nici separatoarele și nici anunțurile de la intrare nu sunt legale iar Complexele Cora au fost obligate să permită accesul doar cu Certificat Verde (ca și concurenții de la Auchan, Carrefour – din spații similare – etc).

Este evident că prin această metodă discutabilă (inclusiv sub aspect legal), Kaufland încearcă să-și salveze și vânzările proprii și să nu renunțe nici la chiriași (cu tot cu banii aferenți) însă reușește „performanța” de a-i obliga pe clienți să meargă prin niște țarcuri separate cu gard din sârmă galvanizată.
Securitate, soluție sau umilirea cetățeanului?

Daniel VINCA

 

2 thoughts on “Garduri de sârmă, de 2 metri, ca la pușcărie, la Kaufland! Fluxuri separate, free și vaccinați! Galerie foto

  1. Kauf schwitz pentru cei neinjectați. Eu boicotez lidl si puflanful , imi fac cumpărăturile din piețe le noastre

  2. Vinovate sunt institutiile statului care permit Kaufland aceasta golanie!In mod evident, Kaufland trebuie sa se supuna aceleiasi reglementari ca , de exemplu, mall-ul Shopping City Piatra Neamt, ori Dedeman.Fiind vorba de magazine cu specific divers sub acelasi acoperis, intrarea trebuie sa se faca doar cu certificat Covid!Dl. Vinca a sesizat corect!

Lasă un răspuns