Gangsteri  cu ciorap pe faţă în maşina primarului interimar de la Girov  

girov

Şoc şi groază la Girov sau scenariu cu prea multe necunoscute? Vuiesc comuna şi localităţile din jur cum că aseară ar fi avut loc un episod desprins parcă din concursurile de scenarii de filme comerciale: primarul intermar Florinel Sarion acuză că, urcat în maşina sa, s-ar fi trezit că pe bancheta din spate erau doi indivizi care l-au băgat în sperieţi.

Primarul interimar Sarion nu a răspuns la telefon  pentru a confirma sau infirma această adevărată poveste demnă de un film cu gangsteri. Aşa că mergem pe ce spune gura lumii care rostogoleşte episodul bazat pe spusele lui Sarion: că acesta şi alţi amici s-ar fi aflat la Pensiunea Ana, că la plecare Sarion a urcat în maşina sa, era întuneric deja, şi în acel moment o voce imperativă din spate i-ar fi spus încotro să îndrepte maşina. Ar fi fost doi, îmbrăcaţi în negru şi cu faţa ascunsă (cagule, ciorapi?). Pe drum i-ar fi transmis un mesaj şi pentru consilierul Guriuc şi, una peste alta, “rugămintea” să-l lase în pace pe fostul primar. O altă aluzie făcută în povestea lui Sarion la fostul primar este că, mai devreme, pe la ora 18, cineva i-ar fi spus edilului interimar că, în zonă s-ar fi aflat Vasile Olaru.

Urmează ca Poliţia să verifice aceste piste. Până atunci, printre multe-multe întrebări, câteva sunt pregnante:
-Cei doi gangster nu ar fi arătat, la vedere, nicio armă, pistol, cuţit, bâtă… Într-o astfel de situaţie, panica e inerentă, dar, totuşi, să fi fost atât de speriat Sarion că nu a avut prezenţa de spirit să tragă pe dreapta şi să sară din maşină? Sau să trâtească maşina într-un copac în faţa unui bar sau magazin şi să ceară ajutorul oamenilor?

Cel spre care Sarion îndreaptă, direct sau indirect, degetul acuzator îşi face cruce. “Am auzit şi eu această poveste. Nu ştiu de ce implică domnul Sarion numele meu în astfel de scenarii. Nu ştiu ce e real şi ce nu în păţania asta dar, cert, eu nu am nicio treabă. Probabil că am fost văzut aseară în zona Pensiunii Ana, dar, acolo, pe colţ, am o spălătorie auto. Oameni buni, acum ce să fac, să nu mă duc la spalatoria care e o mică afacere a familiei când îşi bea cafeaua sau altceva Sarion la pensiune? E o aberaţie…”, spune fostul primar, Vasile Olaru.

Girovul e un fel de Vestul Sălbatic, în administraţie dar nu numai, de ceva ani… Rămâne ca Poliţia să lămurească şi acest episod absolut incredibil. În paralel însă, de ceva ani, prin unele ziare apăruseră nişte articole care arătau ca Sarion a stârnit antipatii nu doar din motive politico-administrative. O publicaţie concurentă scrisese chiar o anchetă legată de nemulţumiri ale unor cetăţeni care plecaseră de la nişte afaceri imobiliare. Ceva cu nişte case construite de Sarion, vândute, dar cu ceva probleme legate ba de curentul electric care nu era sau de alte “cozi” care îi ncurcau pe oamenii care dăduseră o cârcă de bani pe acele imobile…

D.VINCA

3 thoughts on “Gangsteri  cu ciorap pe faţă în maşina primarului interimar de la Girov  

  1. Chiar credeti ce declara florinel. Le fuge presul de sub picioare si inventeaza povesti de adormit ..betivii..

  2. unde sa intamplat evenimentul?nu cumva la sprit la nea Costica Popescu?unde se dezbat problemele primariei GIROV.asa ati votat asa aveti.

Lasă un răspuns