Game of Thrones, joi, pentru ultima dată, la PNL Piatra Neamț

Membrii recent desființatului Birou Politic Local al PNL Piatra Neamț sunt chemați, în formulă completă, pentru ultima dată, în fața conducerii județene a organizației liberale, joi, pentru o discuție cu cărțile pe masă. La întâlnire vor participa, de asemenea, și președinții OSV-urilor (organizațiile secțiilor de votare).

Întâlnirea va fi moderată de o echipă a BPJ PNL Neamț care îl va avea în frunte chiar pe Mugur Cozmanciuc, după cum anunță sursele Vestea.

Este de așteptat ca în discuții să se contureze 3 tabere principale. O primă tabăra va fi cea a lui Dragoș Chitic (care va pretinde o rupere totală de Grupul lui Romel Bîrjoveanu, cu tot cu consilierii arondați respectivului), o a doua tabără va fi chiar cea a lui Bîrjoveanu care va juca un fel de film al miraților, întrebându-se cu o nevinovăție (probabil teatrală) de ce e această zarvă (inclusiv desființarea BPL) și o a treia tabără va fi al „elvețienilor” adică a neutrilor care vor confirma că organizația locală a fost conficată la nivel de decizie și de imagine de Bîrjoveanu dar vor puncta că acest fapt nu se putea petrece fără acceptarea și complicitatea lui Chitic.

Din păcate, pentru un tablou cât mai complet, lipsește a 4 tabără, formată din foștii activiști PNL și PDL, îndepărtați din partid în ultimii 3 ani, de când Chitic l-a lăsat pe Bîrjoveanu să facă ce vrea cu organizația municipală.

Urmează ca după această confruntare BPJ să decidă componența noului Birou Politic Local și numele președintelui interimar. Reamintim că nici unul din cei doi foști prim-vicepreședinți PNL Piatra Neamț (dintre care unul e același Bîrjoveanu) nu a dorit să-și asume funcția de președinte interimar. Motivul nu e greu de ghicit: urmează alegerile europarlamentare și e mai greu de asumat un eventual rezultat mediocru decât de comandat atacuri pe facebook, de pe conturi fake, la adresa propriilor colegi de partid.

Vom reveni.

D.V.

Nota Bene – cea mai uzuală traducere pentru „Game of Thrones” este „Urzeala Tronurilor”.

Lasă un răspuns