Gafiţa a spus PA PRU! A fost uns vicepreşedinte Forţa Naţională pentru Diaspora!

media-146606487270493700Nemţeanul Viorel Gafiţa pare să aibă o atracţie aparte pentru partidele exotice. După ce în urmă cu câţiva ani a fost unul din pilonii de la Neamţ ai partidului lui Talpeş, acum câteva luni revenise în prim-plan cu PRU, unde şi fusese numit numit preşedinte al Organizaţiei Piatra Neamţ.

Nu a durat mult şi Gafiţa a renunţat la funcţie, întorcându-se în Franţa dar tot cu funcţie – vicepreşedinte PRU Franţa.

Iată că un nou partid se laudă că l-a transferat pe politicianul nemţean, de data aceasta fiind vorba despre Partidul Forţa Naţională, lansat în aprilie şi definit de presa centrală drept „un partid anti-occidental, eurosceptic și extremist” (sursa: Evenimentul Zilei).

„Viorel Gafița a demisionat din Partidul România Unită, unde ocupa funcția de președinte al Filialei PRU Franța, și este noul vicepreședinte al Forței Naționale pe zona de diaspora. Lui Viorel Gafița i s-au alăturat în Forța Națională și membrii Filialei PRU Franța.  Viorel Gafița locuiește în Franța și se va ocupa de dezvoltarea filialelor Forței Naționale în toată Europa, dar și în alte țări ale lumii unde trăiesc cetățeni români.
Forța Națională a început să deschidă filiale ale formațiunii pe toate meridianele globului unde trăiesc români pentru a deveni o voce puternică a diasporei românești și pentru a se implica activ în rezolvarea problemelor cu care se confruntă conaționalii noștri care se află în afara granițelor țării”, anunţă un comunicat citat de AmosNews.

Acum câteva zile, Gafiţa a şi participat cu conducerea partidului la o masă rotundă chiar la sediul Parlamentului European de la Bruxelles, pe tema imigraţiei şi frontierelor externe UE.

În discursul său, Gafiţa a atras atenţia că „avem de apărat o identitate națională, de fapt mai multe identități naționale, ale tuturor statelor europene, dar avem de apărat și o identitate europeană, care se traduce prin suma identităților națiunilor europene, atât în ceea ce au ele asemănător, ca numitor comun, cât și în ceea ce au ca diversitate și bogăție de detalii specifice. Avem genul proxim european, dar și diferența specifică națională, dar în ambele suntem încă în interiorul frontierei spirituale a Europei. Ce vine din afară nu mai are legătură cu noi, ba chiar vrea să ne anuleze. Ca naționaliști nu vom permite acest lucru, pentru că ar însemna sfârșitul Europei ca întreg și al nostru, ca națiuni, fiecare în parte”, după cum menţionează presa centrală.