Gafă monumentală a primarului de Roman! A inaugurat statuia, fără să invite și sculptorul!

Primarul de Roman, Leonard Achiriloaei a făcut-o lată. Sau – pentru că tot e vorba de inagurarea unei statui – putem spune că a făcut o gafă… monumentală!

Că tot au fost zilele Municipiului Roman, printre alte acțiuni a fost și dezvelirea statuii lui Alexandru cel bun, amplasată la una dintre intrările din oraș. Cu pozele și mesajele aferente e facebook doar că primarul nu a invitat la acest moment – așa cum cer bunele practici și o idee completă de respect față de istorie și artă – pe autorul lucrării, artistul plastic Florin Mircea Zaharescu.
Incredibila și jenanta situație a fost sancționată chiar de sculptor care, dând share la postarea primarului, a și întrebat dacă nu era normal să fie și el anunțat (vezi foto de la începutul articolului).

Nu este singura bâlbă notabilă din programul manifestărilor dedicate Zilelor Orașului Roman.
Alaltăieri, pe diverse conturi și grupuri de facebook din Roman erau mari dezbateri și critici la adresa Primăriei și a partenerilor de organizare care au bolojit rău de tot partea de timp alocată tinerelor talente locale care ar fi trebuit să urce pe scena de spactacole. Probleme care țin exclusiv de organizare (deci neimputabile micilor artiști, părinților sau îndrumătorilor acestora) au făcut ca anumite secvențe să fie anulate. Evident, nu au fost date peste capt reprezentațiile artiștilor consacrați (aduși pe bani, de impresari) ci cele ale elevilor și liceenilor și, în momentele de controverse dintre părinți și organizatori au fost folosite și expresii nefericite, gen „copiii sunt de umplutură”, dup cum au reclamat părinții (detalii – AICI).

Deși au trecut 2 zile de la incidentele de la spectacolul respectiv, respectiv o zi de la interpelarea sculptorului, primarul de Roman nu a remis niciun comunicat de presă (nu a făcut nici măcar o postare pe facebook) în care să explice incidentele, să anunțe măsurile luate.

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.