Gabriel Apetrii (Newsallert): „Romel Bîrjoveanu și-a folosit portalul de știri pentru a-i plăti polițe lui Dragoș Chitic!”

Romel Bîrjoveanu folosește siteul de știri pe care îl controlează pentru a plăti polițe chiar și primarului Dragoș Chitic (care l-a susținut, fără succes, pentru funcția de viceprimar) – aceasta este dezvăluirea făcută pe newsaller.ro de către cunoscutul jurnalist Gabriel Apetrii.

<<Potrivit unor surse din partid, el este cel care controlează (cel puțin) un portal de știri din Neamt,  pe care l-ar fi folosit inclusiv pentru a-i plăti niște polițe primarului Dragoș Chitic, după ”divorțul” politic dintre cei doi. Bârjoveanu ar fi susținut într-o ședință de partid că site-ul este al său și că l-a pus în slujba partidului>>, spune Gabriel Apetrii în articolul <<Iată cine vrea să fie primar de Piatra-Neamț, în locul lui Dragoș Chitic, în 2020>>, publicat în data de 21 iulie 2019.

Cel puțin discutabilă aserțiunea cu „site-ul pus la dispoziția partidului” din moment ce respectiva publicație electronică a părut una afiliată dar nu PNL Neamț ci exlucsiv grupului de interese care convergeau spre Bîrjoveanu..

O spune și Gabriel Apetrii în același articol: <<În PNL a început (oficial) competiția pentru obținerea susținerii candidaturii la funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț. Neoficial s-a vorbit că au existat suficient de multe ”nopți ale cuțitelor lungi”, soldate în final cu demisia lui Dragoș Chitic din funcția de președinte al organizației municipale și cu dizolvarea biroului local de conducere.
Conflictul deschis a fost între Dragoș Chitic, pe de o parte, și consilierul Romel Bârjoveanu, acuzat de primul că încearcă prin toate mijloacele să îi submineze puterea din partid și să îi ia locul la alegerile din 2020>>.

Un alt episod, nemenționat de newsallert.ro este cel din 2016 când a apărut ipoteza ca fostul primar (la acel moment) Laurențiu Leoreanu să candideze pe locul 1 la Senat din lista PNL Neamț. Cum locul respectiv era vizat și de fostul și actualul senator Eugen Țapu (la cabinetul căruia lucrează Bîrjoveanu), siteul vizat a și publicat un articol în care a șters pe jos cu Leoreanu.

„Primarul Leoreanu anunță (amenință) că e posibil să candideze” – se numea acel articol (care, între timp, a fost șters/blocat pe siteul respectiv – de ce oare?). Pasaje din respectiva producție de presă găsiți însă AICI – Atac violent la Leoreanu de pe site-ul facţiunii Ţapu-Romel!

În timp, în același site „pus la dispoziția partidului” au mai fost „tăvăliți” și alți liberali nemțeni care nu erau în grațiile lui Bîrjoveanu, cum ar fi consilierii județeni Marius Nechita sau Cornel Agăleanu.

Deși Gabriel Apetrii nu menționează numele siteului controlat de Romel Bîrjoveanu este evident că se referă la „știriminusneamt”, publicație electronică în care producția de ode la hectar închinate onor consilierului local întrece orice închipuire.

Rămâne de văzut dacă, acum, candidatura pentru funcția de „candidat de primar” este una cu șanse reale sau e doar un tertip prin care politicianul respectiv vrea să-și securizeze șansele pentru un nou mandat de consilier local, poziție din care să candideze iar (fără succes) la funcția de viceprimar, să instige organizația locală la indisciplină față de organizația județeană, să-i atace (de multe ori în limbaj bădărănesc) pe prorpii colegi de partid sau pe jurnaliștii neafiliați care „își permit” să nu bată pas de defilare în fața sa, să promoveze un deșănțat cult al personalității – ca să trecem în revistă doar câteva din realizările notabile din acest prim mandat de consilier local al celui considerat de unii drept vcel mai toxic politician post-decembrist din Piatra Neamț.

D.V.

Background – Gabriel Apetrii este proprietarul siteului de stiri newsallert.ro, axat pe informații din județul Neamț.
A intrat în presă, în 2001, la Realitatea Media (cotidian de știri din Neamț). A cochetat apoi cu televiziunea, fiind de-a lungul timpului chiar director general la două televiziuni locale. În paralel a lucrat și corespondent pentru o redacție națională de știri, fiind trimis chiar și în misiuni în străinătate, chiar pe teatre de război.
Timp de un an de zile a fost și purtător de cuvânt la Cabinetul Prefectului de Neamț după care s-a reîntors în presă.

 

2 thoughts on “Gabriel Apetrii (Newsallert): „Romel Bîrjoveanu și-a folosit portalul de știri pentru a-i plăti polițe lui Dragoș Chitic!”

  1. Mi se pare aceasta candidatura in ton cu hotii si analfabetii din PDL/PNL care au condus aceasta primarie.

    PNL este in curs de dezintegrare in Piatra Neamt.

    Nivelul de analfabetism si oameni de nimic pusi numai pe furat pe care acest partid ii scoate in fata ne arata ce cloaca mizerabila se ascunde in aceasta filiala care ar fi trebuit desfiintata de mult de catre conducerea centrala.

    Faptul ca acest lucru nu s-a intimplat ne arata ca acest partid trebuie sa dispara de pe scena politica din Romania.

  2. Gasca Barjovenilor si Tapu, pot fi usor catalogati drep gasca Maimutoilor care nu au facut nimic pentru oras ci doar au supt

Lasă un răspuns