Furie maximă în cazul mamei moarte după naştere! „Drum bun, Geanina! De ce te-au ucis?”

Cazul Geaninei Sechel – tânăra de 23 de ani care a murit în Spitalul Judeţean Neamţ – a stârnit o adevărată furie din partea nemţenilor. Geme pur şi simplu internetul de mesaje foarte dure la adresa Spitalului Judeţean Neamţ, a conducerii sau a medicilor. Cazul respectiv a funcţionat ca declanşator, mulţi pacienţi sau aparţinători relatând la rândul lor propriile poveşti de groază trăite aici.

Una din postările care este deja virală este adresată celei decedate, conţine exact mesajele din titlu dar şi câteva fotografii, inclusiv cu Geanina în postura de femeie însărcinată:

<<Drum bun Geanina, să-ți fie drumul semănat cu flori  până în Paradis ai fost fiica, sora, soția ideală… și mămica mult așteptată pe pământul ăsta. Vei fi un inger in Ceruri, de acum încolo vei veghea asupra comorii pe care ai lăsat-o.  Vei fi mereu în inima lui Cătălin , vei fi mereu în inima familiei și în inimile noastre, care te-am cunoscut …
Cu toții știm că la maternitatea din Piatra Neamț, te-au lăsat să te chinui 10 – 11 ore de travaliu… Iar după ce ai adus pe lume comoara mult așteptată  te-au trimis pe lumea cealaltă, te-au conectat la un aparat care nu funcționa … te-au ucis ei , cei de la maternitate, cei care trebuiau sa te supravegheze. De ceeee ???? De ceeee te-au ucis ????
Din vina celor de la maternitatea din Piatra Neamț, Geanina astăzi, a fost condusă pe ultimul drum cu peste o sută de coroane … lăsând în urmă o COMOARĂ fără MAMĂ și un soț fără soție. Familia o aștepta cu o infinitate de buchete de flori. Vrem să se facă dreptate, cei vinovați să plătească… chiar și închisoarea pe viață este o pedeapsă prea mică pentru ceea ce au făcut…>>.

Dar sunt şi alte multe mesaje, postări sau comentarii pe net care se referă fie la acest caz – şi lumea cere cu vehemenţă „dreptate” – fie la altele, tot din Maternitate sau din alte secţii. Practic, drama tinerei a stârnit pe oameni să relateze şi întâmplările lor sau ale rudelor. Câteva exemple, mai jos:

Maria Serena Stefanache Chiar ca e un spital de criminali! Cum sa ii ceri bolnavului sa vina cu pastile de acasa ???

Chirila Maria Da dar spitatul cand te externeaza iti da bon la mana cum ca a cheltuit cu tine 3000 lei dupa o nastere unde si cum nu stim avand in vedere ca 95% aduci de acasa

Dana Si Cosmin Bordea Poate ar fi interesant in acest sens sa strangeti mărturiile mai multor femei care au nascut la SJN, pariez ca veti strânge povesti demne de lagărul de la Auschwitz… Eu am nascut in septembrie cu medicul meu în care am avut incredere si care s-a comportat impecabil (ceea ce e o raritate, dar sa zicem ca pt Dl Dr jurământul lui Hipocrate chiar inseamna ceva). Dar in cele 5 zile de internare, am auzit povesti groaznice. Ca sa nu mai zic ca in momentul in care s-a luat decizia sa fiu operată după 18 ore de travaliu fără dilatatie ( mentionez ca eram primipara si perfect sănătoasă cu analize la zi), medicul meu a trebuit sa il sune pe anestezist de 3 ori si efectiv sa il implore sa vina pentru ca dumnealui, tipa in telefon ca are un copil cu apendicită. Dupa care a propus ca va veni la ora 1 a.m. sa ma opereze in conditiile in care ceasul indica orele 21 si bebe avea dubla circulara. Medicul meu, a insistat expunand toate riscurile si l-a convins intr-un final ca sunt o prioritate. Asta e o realitate din 2017… Eu nu pot decât să ii raman vesnic recunoscătoare medicului care m-a operat si sa sper la acelasi noroc la următorul bebe.

Topy Radu vestea.net mai am o idee de reportaj….și va spun ca om pățit….care după analize nu știam dacă să mai bag copilul în colectiv sau să îl țin acasă, iar pentru mine nu a fost de gravitatea cazului menționat de dumneavoastră în articol, dar sunt oameni care au fost nenorociți de acest lucru.Vedeti și cu laboratoarele de analize care dau copy/paste și eliberează analize, care pentru unii pot fi vitale.

Ana-Gabriela Cãpitanu Din experienta mea cu doua nasteri naturale la activ,dar nu în Romania, mi se pare absurd si inapoiat chiar si simplul fapt cà sotul nu poate intra lângà sotia în dureri. Nu mai vorbim despre lipsa de medicamente , respect și bun simț ,condiții sau sprijin pe gratis din partea personalului medical!!! Îmi pare ràu dar suntem în urmà mult! Traiesc in Neamt ,dar mà rog mereu sà nu ajung la spitalul din judet….din experientà la alte sectii situatia este grava si toți/totul se acoperà zilnic!!!

Marilena Nicorescu Fara cuvinte! Platim o viata intreaga sanatstea… pt a ne cumpara medicamente in spital si a da spaga incepand cu cel mai mic pana la cel mai mare! Ne platim ca sa murim cu zile! Veniti in tarile din afara tarii sa vedeti un spital si cum esti tratat!

Oslobanuella Mihaela RUȘINE SA I FIE PENTRU ĂSTA A MURIT O FATA DE 23 DE ANI ȘI UN COPIL DE NUMAI CÂTEVA ORE DE VIAȚĂ A RĂMAS FĂRĂ MAMA AR TREBUI TOȚI CEI VINOVAȚI SA AJUNGĂ PENTRU ANI GREI 😑LA PUSCARIE

Ani Hrisos Da și eu știu câteva cazuri văzute pe bani mulți la cabinete private iar când ajung să nască o zi, două mai devreme medicul nu e de găsit , nu mai răspunde la telefon și cel de gardă nu se bucură că ajungi la el și nu e chiar așa ,, amabil ,,

Alina-Maria Proca Dragii mei, am batut in pereti de durere, iar ,, ele ” s-au culcat pe un pat alaturat! Am trait o trauma. Copilul meu are 12 ani. Am crezut ca lucrurile au evoluat de acum 12 ani…

Carmen Nicoleta Tirlea Cretini ..nu pot sa comentezi ca nu gasesti cuvinte sa ii cataloghezi

Geanina Geany Poate, daca le umplea buzunarele se uitau altfel la ea. Mare pacat!! Asa ne mor si copiii,in spitalele astea infectate.D.zeu sa o ierte.

Movila Tatiana Doamne ferește asa ceva . Ii mulțumesc lui Dumnezeu ca am avut posibilitatea de a naște într-o altă țară. Spitalele Române a ajuns de tot râsul , îmi este rușine ca sunt Român…trist. .

Elena Ciobanu Foarte trist ii multumesc lui Dumnezeu am nascut in alta tara doua fetite dar na trebuit sa dau nici 1 leu si am fost ingrijita si supravegheata pana ce a sosit momentu mult asteptat …e foarte trist cand,ne gandim sa ne intoarcem acasa ,acolo unde neam nascut ,in tara noastra, si uite viitor ,speranta….. ,trist

Sorina Stoleru Ce trist mergi sa aduci PE lume un copilas si nu te mai intorci!

Adriana Adu Medici de cacat. In loc sa ne salveze, ne omoara. Peste tot in lume femeile cu pb cu inima, nasc prin cezariana iar aici au declarat ca in niciun caz nu era salvata daca facea cezariana. Ne mint ca pe prosti sa iasa nevinovati. Ba sunteti vinovati! Cele care vor sa nasca normal nu sunt lasate sub pretextul a tot felul de diagnostice, doar ca e mai comod pt voi iar cand e cazul de cezariana cu adevarat, nu o faceti. N ati dat 2 bani pe fata asta. Asa se intampla peste tot, asteptam ore in sir, cu pretextul ca sunteti ocupati dar voi frecati pl si asteptati spagi. Rusine sa va fie, s a pierdut de mult noțiunea de medic in Romania. Trist…tragic de trist.

Ariton Antonela Si vreti ca tinerele casatorite sa faca copii ca sa le omorati in spitale ? Au uitat ca au facut un juramant? Sau ce le pasa lor! Nu au nici macar constiinta! Nu mai am cuvinte! RUSINE! NEPASARE!

Delia Naforeanu Foarte trist! Nu sunt cuvinte pentru a descrie ce au facut….adica sunt cuvinte, au omorat un inger

Catry Caty Cat de trist…Astfel de cazuri tb mega mediatizate ca poate semenii nostri in viitor vor fi tratati cum se cuvine.. dar….da, este adevarat nu era fata vreunei vedete….era doar o simpla graviduta….o simpla viitoare mamica

Şi astfel de comentarii precum cele de mai sus, postate mai ales în ultimele două zile, sunt cu nemiluita pe net. Culmea este că reacţiile oamenilor survin şi după conferinţa de presă de la SJN Neamt (la care Vestea.net nu a fost invitată să participe – de ce oare?), ceea ce ]nseamn[ că explicaţiile oficiale nu au reuşit să convingă. Nici nu e de mirare din moment ce toată conferinţa de presă (vezi VIDEO de mai jos) a părut un fel de însiruire de episoade de disculpare personală („Nu eu sunt de vină, la noi pe secţie totul a fost ok”) iar comunicarea nu a fost una directă, pe înţelesul omului ci una ca la simpozioanele de profil medicină („S-a decompresat cordul…”).

Pentru corecta informare a cititorilor noştri, publicăm şi respectiva conferinţă de presă, reiterând menţiunea că Redacţia Vestea nu a fost notificată de organizarea acestui eveniment:

Aşa cum spuneam şi ieri, pacienţii din Neamţ trăiesc vremuri în care pot compara serviciile medicale )dar şi cele conexe, cum ar fi comunicarea cu bolnavul şi aparţinătorii) de la Spitalul Judeţean Neamţ cu cele din alte ţări sau din alte unităţi sanitare din România, de stat sau private. Şi, faţă de alte epoci, oamenii chiar prind curaj şi – mai devreme sau mai târziu – vorbesc şi povestesc experienţele sau chiar traumele trăite în Spitalul Judeţean.

Este evident că astfel de articole nu-şi propun să generalizeze, să culpabalizeze pe toţi angajaţii din Spital. Nu, pentru că în marea lor majoritate şi aceşti angajaţi sunt, la rândul lor, victime ale unui sistem organizat deficitar. Poate nici ei nu sunt bucuroşi că devin parte a unui angrenaj care îi cere pacientului să ceară de la rude să aducă medicamente care sunt pe stoc în spital dar nu se găsesc în secţia respectivă. Şi culmea e că, într-o unitate sanitară cu peste 1000 de angajaţi, nu a reuşit nimeni să pună la punct ca, la nevoie, un medicament să poată fi transferat rapid fie de la altă secţie fie – de ce nu? – din Farmacia Spitalului. Ar fi aşa de greu ca la Farmacia Spitalului să fie gardă permanentă? Sau unul din angajaţi să aibă un fel de program de permanenţă şi să vină URGENT la spital atunci când e nevoie? Sau dacă medicamentul X nu se găseşte în spital, nu să fie trimise rudele ziua-noaptea la cumpărături (şi cu teoria că apoi se decontează) ci ca o astfel de problemă să fie rezolvată (chiar cu banii cash) de un angajat din spital (sau printr-o relaţie de compensare cu o farmacie privată?).

A trimite aparţinătorii, în 2017, chiar şi doar în cazuri punctuale să cumpere medicamente sau materiale sanitare reprezintă nu act medical modern ci un fel de primitivism. Nu mai vorbim de trimiterea cu dedicaţie la unele Farmacii sau Laboratoare, care înseamnă – gura lumii slobodă – puncte, deci comisioane financiare pentru cei care fac „recomandarea”.

Ar fi multe de spus în acest caz. De acum este rândul instituţiilor abilitate să vorbească, mai multe anchete fiind în derulare. Cert este că o femeie de nici 24 de ani a intrat vie, pe picioarele ei în Spital, a născut fără probleme şi apoi a murit, într-un fel de film cu suspans şi groază. La fel de adevărat e că oamenii s-au săturat de explicaţii care par decupate din clasicele ziceri „Corb la corb nu-şi scoate ochii” (Colegiul Medicilor) sau „Operaţia reuşită, pacientul mort” (Parchetul şi Poliţia).

D.V.

 

 

 

One thought on “Furie maximă în cazul mamei moarte după naştere! „Drum bun, Geanina! De ce te-au ucis?”

  1. Acesti nenorociți trebuiesc sanctionati grav, dați afară și să plătească daune morale toată viața lor.Isi cauta motive, la spital nu se operează fără mită, e o bătaie de joc fără precedent. Chiar nu vad autoritățile ce s-a ajuns la spital? Nu au fonduri pt medicamente… Etc? Banii din parcare, unde se duc? Zeci de oameni intra și lasă bani. Nenorocitii si coruptii dracului ce sunt.

Lasă un răspuns