Fugarul condamnat Oprescu (PSD), prins în Grecia de Enfast

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei a fost arestat în Atena, marți, 17 mai, au confirmat surse oficiale pentru presa centrală.

Sorin Oprescu era dat în urmărire din 13 mai, când a fost condamnat la zece ani și 8 luni de închisoare într-un dosar în care este acuzat de mai multe fapte de corupţie.

El a fost localizat de Interpol în Grecia, unde a fost capturat însă de Enfast (European Network of Fugitive Active Search Teams). A și fost arestat și urmează să înceapă procedura de extrădare.

Fostul primar general al Capitalei a plecat din țară înainte să fie anunțată sentința finală în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție. Agenții de poliție au mers la mai multe adrese ale fostului primar pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, însă polițiștii nu l-au găsit. Astfel, potrivit procedurilor, Sorin Oprescu a fost dat în urmărire generală pe site-ul Poliției.

Fostul edil a fost prins în flagrant delict și arestat în noaptea de 6 septembrie 2015, pe când se afla la al doilea mandat de primar al Capitalei. DNA l-a acuzat de luare de mită, de spălare de bani, de abuz în serviciu şi de constituire a unui grup infracțional organizat din care, spun procurorii, mai făceau parte şi alte persoane cu funcţii de conducere din Primăria Capitalei. Sorin Oprescu a fost condamnat pe 13 mai la 10 ani și 8 luni de închisoare, dublu față de pedeapsa primită în primă instanță. În plus, instanța a decis și confiscarea extinsă a sumelor de 102.000 lei și 9.400 de euro, precum și a mai multor case și terenuri deținute de fostul primar general Sorin Oprescu în București (zona Herăstrău) și Ciolpani (Ilfov).

V.N.

One thought on “Fugarul condamnat Oprescu (PSD), prins în Grecia de Enfast

  1. Alt hotoman de top…lup in blana de oaie. Asta ar fura si nisip de pe plaja.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.