Frisoane pentru revoluţionarii nemţeni! Parchetul Militar zice că revoluţia a fost mai mult lovitură de stat!

Motiv de panică printre revoluţionarii nemţeni – titulari ai unor drepturi financiare derivate din statutul de „luptător al Revoluţiei” – după ce Parchetul Militar a ieşit la rampă cu informaţii din Dosarul Revoluţiei care duc spre ideea că partea cu „Revoluţia” a fost mai mult aşa, de decor, pentru legitimarea noii puteri şi execuţia, după un simulacru de proces, a cuplului Ceausescu.

„Nu a existat un vid de Putere”, spune Parchetul Militar ceea ce înseamnă ca evenimentele din decembrie pot fi încadrate mai puţin în ideea revoluţionară pură şi mai mult în cea de puci.

Publicăm, mai jos, câteva spicuiri dintr-o publicaţie centrală (cu menţiunea că respectivele declaraţii ale procurorului militar au fost citate, la fel, de toată presa)

<<In timpul Revolutiei din 1989 nu a existat un vid de putere, a declarat luni procurorul militar Marian Lazar, in timpul unei conferinte de presa. In cadrul cercetarilor din Dosarul Revolutiei, „a fost stabilita componenta comandamentului politico-militar care a preluat, in timp foarte scurt, dupa fuga presedintelui in exercitiu, puterea totala in Romania”, a spus Lazar.

Cele mai importante informatii transmise luni de Parchetul general in privinta Dosarului revolutiei:

–  A fost identificata, inclusiv prin probe testimoniale, sursa sunetului cu efect de panica (emis la data de 21 decembrie 1989, in timpul discursului lui Nicolae Ceausescu) care a contribuit, alaturi de alte elemente, la dezorganizarea mitingului din Piata Palatului si declansarea protestelor in Bucuresti.

– A fost realizata o succesiune clara a evenimentelor politico-militare existente in dupa-amiaza si seara zilei de 21 decembrie 1989.

– A fost conturata succesiunea evenimentelor deosebit de importante din noaptea de 21/22 decembrie 1989.

– Au fost clarificate imprejurarile legate de fuga cuplului prezidential de pe sediul CC al PCR, traseul urmat si comportamentul fortelor militare inainte, in timpul si dupa patrunderea revolutionarilor in sediul Comitetului Central.

– S-a realizat edificarea partiala referitoare la declansarea si executarea diversiunii militare incepand cu seara zilei de 22 decembrie 1989. Este cert faptul ca diversiunea a existat, s-a manifestat complex pe mai multe planuri, fiind cauza principala a numeroaselor decese, vatamari corporale si distrugeri survenite.

 

– Probatoriul administrat a reliefat mecanismele dezinformarilor constante, avand consecinte deosebit de grave, lansate prin intermediul TVR, Radiodifuziunii si mijloacelor militare de comunicatii, astfel fiind instaurata la nivel national binecunoscuta psihoza terorista.

– De asemenea, se contureaza modalitatea prin care au fost transmise o serie de ordine militare diversioniste, cu consecinte deosebit de grave.

-In legatura cu aceeasi diversiune au fost obtinute date care demonstreaza ca in anul 1987 fortele armate ale Romaniei au importat doua tipuri de imitatoare de foc militare, respectiv imitatoare pentru armamentul de infanterie, cu foc la gura tevii si imitatoare privind desantul de parasutare.

–  Probele administrate au permis o buna edificare cu privire la solicitarea de ajutor militar strain (sovietic) si consecintele grave ale unei astfel de solicitari pentru structurile militare interne si populatia civila. Aceasta realitate este necesar a fi coroborata cu situatia militara alarmanta care a existat de-a lungul intregii frontiere de stat a Romaniei in luna decembrie 1989.

– Totodata, a fost clarificata succesiunea evenimentelor petrecute la UM 01417 Targoviste, locatia unde s-a aflat cuplul Ceausescu incepand cu dupa-amiaza zilei de 22 decembrie 1989. Probele au evidentiat existenta unei constante diversiuni exercitate asupra cadrelor de comanda ale acestei unitati militare, precum si existenta unor ordine venite de la varful ierarhiei militare privind eliminarea fizica a cuplului Ceausescu.

Astfel, pana la executia celor doi, survenita la  data de 25 decembrie 1989, au fost identificate trei tentative de lichidare fizica a acestora.>>

Mesajele Parchetului Militar au declan;at, din nou, un adevărat val de critici la adresa fenomenului „Certificate şi indemnizaţii de revoluţionar”. Inclusiv foarte mulţi nemţeni au comentat deja pe internet subliniind că respectiva „leafă” (de vreo 2000 lei) este cea mai tare răsplată pentru cele 3-4 zile în care revoluţionarii (chiar şi cei de la Neamţ) au fost, în cel mai fericit caz, victime ale psihozei cu teroriştii dar nu au fost vizaţi de nici un risc real.

„Otrăvirea apei”, „Teroristii de pe Pietricica, de la releu”, „Vin tancurile securităţii de la Bacău” au fost – ca în multe alte cazuri similare din ţară – doar informaţii panicarde, fără niciun suport real şi nedovedite niciodată. Drept e că în alte locuri din ţară, astfel de zvonuri, temerile şi panica au dus la schimburi de focuri între militari sau între militari şi civili, pentru că în hărmălaia respectivă era de ajuns să fie tras un singur cartuş pentru ca iadul să se dezlănţuie. Că zvonurile au fost fost lansate din prostie sau interesat de unii care doreau să se bage în seamă (eventual să aibă acces şi la arme) este un alt capitol care urmează a fi probat sau nu în timp.

Cert este că şi la Neamţ (cam ca peste tot în ţară) s-a ieşit la „Revoluţie” după plecarea cuplului prezindenţial ceauşist şi după preluarea Puterii de către Iliescu, Roman, Brucan, Militaru, Stănculescu etc (cu Securitatea şi Miliţia puse deja „în slujba Revoluţiei), deci riscurile unei reprimări comuniste au fost zero.

Argumentele revoluţionarilor nemţeni au fost în ultimii ani, în ce priveşte „dreptul la indemnizaţia de revoluţionar”, sintetizate în următoarele idei:
– Indemnizaţiile sunt conferite de lege
– In timp ce noi am riscat (fie reprimarea, fie să fim împuşcaţi de vreun exaltat), alţii au stat în casă
– Datorită lucidităţii noastre, nu au fost acte de vărsare de sânge inutile…
– În baza indemnizaţiei am făcut credite, ne putem pierde casele…

De partea cealaltă, adversarii indemnizaţiilor invocă şi ei diverse argumente:
– Nu a existat un risc real de reprimare, singurul risc a fost ca revoluţionarii de azi să nu se impuşte intre ei.
– Cuantumul indemnizaţiei este exagerat pentru „3 zile de Revoluţie la Piatra Neamţ”. Spre comparaţie, campioni olimpici ai României au pensie viageră de circa 4000 de lei pentru o viată dedicată sportului si reprezentării cu cinste a României. Sau, si mai clar, un revoluţionar ia, de cele mai multe ori, bani în mână, de câteva ori mai muli decât ia un veteran de război (care a lupstat caţiva ani pe front).
– Riscul de ati face credit pe baza unor venituri care se pot dovedi volatile îl au inclusiv salariaţii.

Cert este că, mai devreme sau mai târziu, se va ajunge probabil la o altă reaşezare a recunoştinţei pe care ţara o arată acestor oameni care, în cele mai multe cazuri, cu bună credinţă au ieşit în stradă pentru democraţie şi libertate. Pentru un crez, nu pentru bani…

D.VINCA

 

Comentarii Facebook

One thought on “Frisoane pentru revoluţionarii nemţeni! Parchetul Militar zice că revoluţia a fost mai mult lovitură de stat!

  1. oare de ce suntem atat de fraieri.?chiar mai credem in povestea cu revolutia.a fost un circ de nivelul celui din actualul parlament.niste neica nimeni si-au legat banderole pe mana dupa fuga lui ceausescu si s-au dat revolutionari.altii s-au imbatat si au venit la circ.vedeti cine sunt primii care au intrat in cladire,in ce stare erau si ce mai fac acum.am fost in preajma celor ce faceau circul si mi-am dat seama ca in toate judetele era acelasi scenariu condus foarte bine de la centru.niciodata nu a fost pericol in cladire decat atunci cand se bateau pe confiscarea bunurilor din birouri.poate ca cineva dintre asa zisii revolutionari are un pic de bun simt si nu ne mai plictisesc cu mascarada la 22 dec.2017.

Lasă un răspuns