Fratele lui Cătălin Moroşanu, implicat în reţeaua cu prejudiciu 3 milioane de euro! Decontări ilegale de TVA şi tranzacţii ilegale de aur

Claudiu Moroşanu, fratele sportivului Cătălin Moroşanu (care este şi consilier judeţean PNL la Iaşi) a fost reţinut aseară de DIICOT pentru că ar fi fost implicat în afaceri ilegale derulate de un grup de crimă organizată specializat în tranzacţii fictive, spălări de bani şi decontări nelegale de TVA dar şi tranzacţii ilegale cu aur, anunţă un al doilea articol din ziaruldeiasi.ro.

Încă nu este clar care a fost rolul în reţea al fratelui celui care cu doar câteva zile în urmă era figura principală din Gala Moroşanu de la Piatra Neamţ dar probabil că un comunicat DIICOT care urmează să apară va lămuri lucrurile.

„Reţineri explozive făcute aseară la sediul DIICOT Iaşi. Claudiu Moroşan, fratele sportivului Cătălin Moroşan, consilier judeţean ieşean, a fost reţinut pentru 24 de ore fiind acuzat într-un dosar de crimă organizată. Claudiu Moroşan ar fi fost implicat într-o reţea de evaziune şi spălare de bani ce ar fi adus un prejudiciu de 3 milioane de euro statului român. Potrivit unor surse judiciare, suspect în dosar este şi soţul unei judecătoare, dar şi oameni de afaceri potenţi care deţin francize pentru branduri de lux. Zeci de persoane de etnie romă din Ciurea şi Grajduri ar fi fost şi ele implicate, evaziunea realizându-se prin intermediul unor tranzacţii cu aur fictive sau reale.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată (DIICOT), alături de poliţişti şi jandarmi, au descins ieri încă de la primele ore ale dimineţii în comunităţile de romi din Ciurea şi Grajduri. Percheziţii au avut loc la mai multe palate ale unor romi din cele două comunităţi ţigăneşti, fapt ce a stârnit nemulţumirea bulibaşei din Grajduri, Ferdinand, care spunea ieri că ar trebui ca anchetatorii să citeze suspecţii la sediu, nu să îi ridice pe nepusă masă din pat. DIICOT şi poliţiştii de la Brigada de Crimă Organizată au mers în căutarea unei reţele care, din 2012 şi până în prezent, ar fi creat un prejudiciu de peste 3 milioane de euro statului român. Peste 30 de persoane ar fi fost implicate în această reţea de-a lungul timpului, multe dintre acestea fiind cetăţeni de etnie romă din Grajduri şi Ciurea.
Pe lângă mai mulţi membri ai familiilor Stănescu din cele două localităţi, la reţea ar fi aderat şi Claudiu Moroşan, fratele cunoscutului luptător Cătălin Moroşan (cunoscut sub numele Moroşanu), de asemenea consilier judeţean din partea PNL. Potrivit unor surse judiciare, acesta a fost reţinut în cursul zilei de ieri, alături de alte trei persoane. Aseară târziu, cel puţin alte opt persoane ar fi fost puse sub control judiciar, audierile nefiind finalizate. Surse judiciare au precizat pentru „Ziarul de Iaşi“ că pe lista suspecţilor se afla în cursul serii şi soţul unei judecătoare din judeţul Alba, care nu era încă audiat la închiderea ediţiei. De altfel, ne-au mai arătat sursele, reţeaua ar fi fost constituită la nivelul judeţelor Iaşi, Vaslui şi Alba şi se ocupa cu tranzacţiile cu aur.
Pe lângă tranzacţiile fictive, a căror finalitate era decontarea fictivă de TVA, se pare că membrii reţelei ar fi tranzacţionat ilegal şi cantităţi reale de aur, uneori, acestea fiind scoase în afara ţării fără documente”, anunţă Ziarul de Iaşi.

Vom reveni.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns