FRACTURĂ ÎN COALIŢIA MAJORITARĂ DE LA CJ / Din 4 membri noi pentru AGA Apaserv, au ales doar 2

cj neamt

Fragilitatea coaliţiei majoritare de la Consiliul Judeţean a fost pusă azi în evidenţă de un vot pentru completarea AGA la Compania Apaserv.

Cei care până acum votau bloc (PSD + independenţii + PPDD + /mai nou/ UNPR) nu au reuşit să cadă de acord cu privire la alegerea a 4 noi membri pentru AGA respectivă. Au fost 8 candidaturi şi baremul era de jumătate plus unu din voturile celor prezenţi (34 consilieri cu tot cu preşedintele Iacoban), adică minimum 18 voturi.
Surse neoficiale spun că, iniţial s-ar fi mers, în interiorul respectivei coaliţii, pe varianta câte unul de la PSD, UNPR, PPDD, independenţi. Între timp îşi anunţase intenţia şi Alexandru Mihai (PC, deci şi el USD). Pentru ca apele să fie tulburate de tot, pe ultima sută de metri a mai apărut varianta cu încă un candidat PSD iar candidaturile a încă doi consilieri PNL ţineau doar de jocul democratic.

Aşa că lista de propuneri a fost pe modelul “8 candidaţi pentru 4 posturi”: Radu Tudorel (PSD), Adrian Smarandei (UNPR), Neculai Iftode (PPDD), Florin Andronache (independenţi), Alexandru Mihai (PC), Neculai Puşcaşu (iar PSD), Andrei Ignat (PNL), Gabriel Pavăl (iar PNL).

Au obţinut peste 18 voturi doar independentul Andronache şi UNPR-istul Smarandei. Aproape de linie au mai fost Mihai, Iftode, Tudorel…

Votul a fost secret aşa că speculaţiile vor curge gârlă. Unii vorbeau de trădări arătând cu degetul spre grupurile cărora le-au ieşit cărţile, alţii comentau pe varianta ruperii votului nu atât în interiorul alianţei ci… în interiorul PSD.

Cert este că varianta PSD cu propunerea a doi candidaţi după ce se bătuse palma pentru un singur post spune multe despre astfel de înţelegeri sau despre organizare…

Dan Constantin, liderul grupului PSD era şi el nedumerit de toată această situaţie. La prima vedere – după cum a explicat acesta – candidaţii PSD obţinuseră voturi mai multe decât numărul de consilieri proprii. Dacă PSD-iştii au fost fair-play cu colegii propuşi, asta înseamnă că nu au respectat “lista iniţială de 4”, ceea ce iar nu sună bine…

Rămâne de văzut dacă “înecul” de azi al coaliţiei majoritare din CJ este doar un accident (care va fi explicat, probabil, zilele următoare, printr-o nesincronizare de comunicare) sau dacă nu cumva respectiva coaliţie este într-un fel de comă.

Cert este că zelul PSD de a veni cu doi oameni pentru un singur post negociat poate fi şi el interpretat în diverse moduri: nemulţumiri interne?, mişcări în front?, lipsă de răbdare fe fondul temerii că s-ar putea pierde guvernarea?, celebrele dispute între facţiunile din conducerea judeţeană?

D.VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns