Fotografii cu POTOPUL de la Borleşti!

Parcă toţi norii de peste România s-au adunat şi au prăvălit apa, aseară, peste casele, grădinile şi drumurile din satele comunei Borleşti.

În cifre, în doar o oră şi 50 de minute, a fost vorba de 64 de litri pe metro pătrat. Mai pe româneşte, 6 găleţi şi jumătate de apă pe un pătrat cu latura de un metro. Şi cum Borleştiul nu e un teren plat de fotbal ci tot “un deal şi-o vale” şi apa nu intră toată în pământ ci îşi face loc exact pe unde nu vrei, şuvoaiele de ape de pe dealuri au curs la vale măturând totul în calea lor până au dat de matca unui pârâu…

Iar pâraiele, la rândul lor, au ieşit din albii, au rupt şi ele ce au găsit în cale… Iar ca prăpădul să fie complet, şi vântul a mai dărâmat ce i-a ieşit în cale. “Bună dimineața, domnule primar, din păcate am rămas fără curent electric din cauza plopilor care au rupt toate 3 fire de la înaltă după care au rupt și pasarela”, anunţa dimineaţă o femeie din comună.

La faţa locului, cuvintele sunt prea puţine pentru a descrie halul în care arată acum curţile, grădinile, sau drumurile afectate. De aceea, publicăm mai jos câteva fotografii realizate de aseară până azi de câţiva localnici:

D.V.