Fotografie fabuloasă cu lacul Cuejdel! VIDEO + album FOTO…

Fotografia de mai sus este una dintre cele mai interesante făcute vreodată la Lacul Cuejdel de la Gârcina. Autorul fotografiei este Gabriel Munteanu (mogulul de la Turn TV) care a făcut o adevărată „tură foto” în urmă cu două săptămâni în zona cu pricina.

Cert este că poza de mai sus este nu doar o încântare pentru privire şi suflet ci şi plină de simboluri. Oglinda lacului (în plan vertical) şi ruperea de cadru din treimea dreaptă împart fotografia în 4 părţi, egale două câte două. 4 capete ale crucii, 4 puncte cardinale, 4 anotimpuri, simbolistica religioasă (4 litere în numele lui Dumnezeu – YHVH , la fel în cel al lui Adam, 4 Evanghelii…) plus ideea de stabilitate şi echilibru atribuite acestui număr – toate acestea au fost transpuse subtil în imagine de maestrul fotograf. O fotografie care poate primi o sumedenie de nume interesante, inclusiv cel de „A 4-a dimensiune”…

Evident că nu este singura fotografie realizată de Munteanu la Lacul Cuejdel. În clipul video de mai jos sunt lipite alte zeci de imagini realizate tot atunci.

Pentru cei care vor să-şi desfete ochiul mai mult cu o fotografie sau alta, CLICK AICI!

Daniel Vinca – foto/video: Gabriel Munteanu