Fotografia nopții: Bătrână evacuată de pompieri, pe strada cu noroaie din Văleni, anexă a capitalei de județ, Piatra Neamț

Imaginea de mai sus e o secțiune (crop) dintr-o fotografie postată pe pe internet acum 10 minute de tânărul Tiberiu Alecsa care oferă și o explicație „Asta se întâmplă oamenii buni acum la Valeni, secolul 21”.

Probabil că bătrâna din imagine este una dintre persoanele evacuate de pompieri din calea puhoaielor (inițial 5, după ultimele informații, 14).

Este a doua zi consecutiv când anexa Văleni (mai clar, un sat component al municipiului de județ, Piatra Neamț) este măturată de prăpădul apelor aduse de torenții și pâraiele care vin de pe muntele învecinat.
Marți seara a fost aceeași situație, cu inundații masive dar miercuri seara potopul a lovit din nou, cu mai bine de o oră ca pe telefoanele mobile să vină mesaj cu Cod Roșu de la ro-alert.

În prima zi a inundațiilor, la fața locului au fost forțe ISU dar și de la Primăria Piatra Neamț (Viceprimarul Bogdan Gavrilescu) și de la firma Publiserv (director general George Triboi, director tehnic Marius Ghineț).

Mai jos, fotografia în formatul original:

D.V.

Lasă un răspuns