FOTOGRAFIA ANULUI: Lebede pe Bistriţa scăldate în lumina apusului de pe Ceahlăul aflat la 50 de kilometri!

Fotografia de mai sus poate concura cu succes la orice concurs de profil. Vestea o declară „Fotografia anului” pentru că fără a fi aglomerată reuşeşte să îmbine atâtea mesaje de suflet: în prim plan celebrele Lebede de la Piatra Neamţ, de pe Bistriţa; în plan secund, un apus de soare, dar nu unul oarecare. Soarele se „culcă” după vârful Ocolaşul Mare de pe Muntele Ceahlăul, adică la mai mult de 50 de kilometri de locul realizării imaginii.

Fotografia îi aparţine lui Costin Alexandru Stan, un tânăr din Piatra Neamţ ale cărui pasiuni arată aplecare spre ideea de spirit liber. Imaginea a fost surprinsă pe data de 30 martie, după mai multe încercări anterioare în care fotograful nu a fost mulţumit ba de lumină, ba de claritate.

Alte câteva fotografii din „turele foto” ale tânărului de 29 de ani, de la Bâtca Doamnei (Piatra Neamţ, pe malul drept al Bistriţei), din punctul numit „La Maimuţă”):

Cine este Costin Stan? Absolvent de Postliceală Sanitară, lucrează ca sistent medical la Spitalul Judeţean Neamţ, la Laborator. Este şi student la Conservatorul Gheorghe Dima din Cluj Napoca (filiala Piatra Neamţ – secţia Canto), şi dansator profesionist (a avut multe colaborări cu ansambluri profesioniste, cu atestat de la celebrul Nea Marin Barbu cu emisiuni la tv) şi reuşeşte să-şi găsească timp şi pentru un sac de pasiuni. Că tot am zis de muzică, face parte şi dintr-o trupă de profil, Pietricica Band (voce şi clape). Iar hobby-urile care îl încarcă cu energie sunt cele care au legătura cu natura, cu aerul şi spiritul liber: motor (free rider), bicicletă, munte, pescuit. Despre pasiunea pentru animale (mai ales lebede) şi fotografie nu mai are rost să pomenim, că doar acesta e subiectul principal al acestui articol.

Mai jos, câteva poze cu sanitarul, artistul şi împătimitul de libertate Costin Stan:

D. VINCA / foto – Costin Stan

Lasă un răspuns