FOTO-VIDEO Liberalii au scos la lumină adevărul despre redeschiderea Spitalului Bicaz. Cozmanciuc, Matasă, Bușoi și adevărata istorie…

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi: Susțin echipa PNL Neamț. Pe 27 septembrie avem șansa să ne rupem de trecut
Mugur Cozmanciuc – candidatul PNL la președinția CJ Neamț: Vrem să atragem cel puțin 15 milioane de euro pentru modernizarea spitalului de la Bicaz

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc – candidatul PNL la președinția CJ Neamț și Iulian Matasă – candidatul la primăria orașului Bicaz au susținut vineri, 11septembrie, o conferință de presă în care au prezentat principalele proiecte de dezvoltare ale infrastructurii de sănătate din județul Neamț.

Redăm mai jos principalele declarații care au fost făcute:

Cristian Bușoi – Europarlamentar PNL

Susțin candidaturile colegilor din Neamț și le voi fi alături cu toate forțele mele. România este într-o situație dificilă, nu doar sanitară ci și economică. PNL nua avut șansa unor timpuri mai bune, pentrua își pune în aplicare viziunea de dezvoltare. Dar Guvernul PNL a ținut țara pe linia de plutire. După ce vom depăși acest moment, PNL va porni către dezvoltarea adevărată a României. Ne luptăm și cu iresponsabilitatea PSD, de parcă nu ar fi fost de ajuns cei 6 ani de guvernare dezastruoasă în care nu au reușit să facă nici autostrăzi, nici spitale și nici să aducă investiții private. Se vede cu ochiul liber diferența între administrațiile publice conduse de liberali și cele conduse de PSD. Din păcate, județul Neamț este codaș la atragerea fondurilor europene, în jur de 1,6 milioane de euro. Să nu vorbim despre motivul pentru care 255 milioane de euro pentru apă care au fost ratate la Neamț pentru că cei de la Consiliul Județean au o viziune retrogradă, netransparentă și neperformantă. Asta se va schimba cu oameni tineri și competenți așa cum e Mugur Cozmanciuc și echipa candidaților PNL Neamț. Voi fi alături de echipa liberală din județul Neamț. Avem șansa oferită de cei 80 miliarde de euro, bani europeni alocați României, dintre care o bună parte trebuie să ajungă la Neamț;în mod special din cele 2,8 miliarde alocate sănătății. Voi sprijini echipa lui Mugur Cozmanciuc să atragă fonduri europene pentru spitalul județean, dar și pentru cele de la Roman,Bicaz și în toate celelalte unități sanitare din județul Neamț. Închei prin a face un apel către locuitorii județului Neamț: să aibă încredere în echipa PNL, care vine cuviziune și cu mentalitate europeană. Pentru a reuși este nevoie de o echipă care să lucreze în deplină coordonare cu guvernul PNL și cu echipa noastră de la parlamentul european. România baronizată este una care aparține trecutului. Sunt metehne ale PSD care nu trebuie să își mai aibă locul într-o țară a Uniunii Europene. Acum, pe 27 septembrie e o foarte bună oportunitate pentru cetățeni de a se rupe de trecut, să îi lase în urmă pe baronii cu metehnele lor, să vină la vot și să aibă încredere într-o alternativă mult mai bună.

Mugur Cozmanciuc – candidatul PNL pentru președinția CJ Neamț

Am făcut conferința în Bicaz pentru a transmite un semnal clar că pentru mine și pentru PNL, fiecare comunitate este importantă. De 30 de ani, orașul Bicaznu a mai cunoscut dezvoltarea, indiferent de culoare politică a primarilor care s-au perindat, fiecare dintre ei având un mod în care doar au administrat, nu au dezvoltat. Iulian Matasă este o persoană tânără, are emoții, dar este onest, și-a arătat priceperea și calitățile organizatorice, viziune pentru dezvoltare, face parte dintr-o echipă care are o strategie de dezvoltare unitară a județului. Prioritatea noastră aici este creșterea nivelului de trai. Bicazul este îmbătrânit, cu salarii mici, dar dacă ne uităm în jur potențialul este imens. Spitalul din Bicaz va fi o parte componentă a proiectului pe care îl vom dezvolta sub ideea centrului de excelență în sănătate dezvoltare unitară. Va avea parte de susținere cu fonduri europene, guvernamentale ca la Spitalul din Bicaz să avem parte de un act medical de calitate, să avem parte de un serviciu care să ofere siguranță fiecărui pacient. Vrem să atragem cel puțin 15 milioane de euro pentru a fi folosite pentru acest spital. Când vorbim despre o dezvoltare a județului, vorbim și despre ideea de a avea o resursă umană bine pregătită, care să lucreze în județul Neamț. Oamenii țin cont de două elemente pentru a se muta: serviciile medicale și educația. Azi putem spune că Neamțul va avea parte de servicii medicale de calitate pe raza întregului județ, iar IulianMatasă este garanția că Bicaz se va dezvolta.

Legat de suma de 3,2 milioane de euro pentru spitalul suport Covid. Spitalul de la Lețcani a fost un tun financiar, din păcate cineva și-a bătut joc de sănătatea oamenilor din Neamț. Această unitate nu are nici azi racordare la utilități, nu cred că are nici azi aviz de funcționare de la instituțiile de la Ministerul Sănătății. Problema nu este lipsa avizului, în sine, ci faptul că nimeni nu a depus o cerere pentru obținerea acelui aviz. Spitalul COVID este un tun financiar.

M-a informat cineva despre ce înseamnă lipsă de caracter, dezinteres și dispreț total. La liceulCarol este în desfășurare un proiect de modernizare, unde lucrează niște firme care s-ar putea să aibă angajați la negru, unde sunt folosite echipe care au turnat parchet peste o șapă proastă, plus alte lucruri care nu respectă normele legale. Domnule primar, este inadmisibil să permiteți așa ceva și ar trebui să vă dați demisia!

Iulian Matasă – candidatul PNL la primăria orașului Bicaz

Am alături o echipă careva genera valul schimbărilor și aici la Bicaz. Spitalul din Bicaz este un subiect fierbinte și deși actuala conducere a orașului se laudă că ei au deschis această unitate, ceea ce nu este adevărat. Spitalul de la Bicaz a fost deschis de ministrul Eugen Nicolăescu, Cristian Bușoi și prefectul George Lazăr. Vreau să combat altă minciună:noi NU vom închide spitalul, ci vrem să îl modernizăm și să îl transformăm în unul care să deservească toată Valea Bistriței și nu numai. Actuala conducere nu a fost în stare să scoatăBicazul din această umbră, care de câțiva ani nu ne mai părăsește. E prima dată când candidez la funcția de primar, dar vreau să le spun cetățenilor că nu vreau să îi dezamăgesc și mă voi ridica la nivelul așteptărilor. Alături de echipa PNL avem proiecte,avem o viziune de viitor pentru Bicaz. Există aici lac, munte, iată oportunitatea de a transforma acest oraș într-o destinație turistică de mare interes. Nu promitem luna de pe cer, dar avem o viziune și vrem să dăm orașului ceea ce este al orașului.

 

Echipa de comunicare PNL Neamț

 

2 thoughts on “FOTO-VIDEO Liberalii au scos la lumină adevărul despre redeschiderea Spitalului Bicaz. Cozmanciuc, Matasă, Bușoi și adevărata istorie…

  1. Pe viitor, la următoarele articole, fiți mai atenți la scriere, există pe ici, pe colo, mici greșeli, fie ele de scriere sau uitarea unui space.

  2. Spitalul Bicaz a fost inchis de PDL, in cadrul acelei actiuni criminale de inchidere a spitalelor.A fost redeschis in guvernarea USL, nu de Busoi sau Lazar!E foarte bine ca sunt intentii generoase de modernizare a spitalului , sa vedem daca se vor si materializa.Sincer, as vrea sa castige dl. Cozmanciuc , si sper ca presa va monitoriza atent indeplinirea tuturor promisiunilor din campanie!

Lasă un răspuns