FOTO Super-aglomerație! Pe Vârful Toaca, mai ceva ca la mall…

Sute de oameni, concomitent, pe scara metalică care urcă de la platoul Dochia de pe Muntele Ceahlău până pe vârful Toaca -aceste imagini fac turul internetului, stârnind reacții diverse.

Fotografiile devenite virale au fost postate pe facebook, în  grupul Masivul Ceahlău de Robu Marian Andrei și surprind secvențe din ziua de 6 august. Nu a fost o zi obișnuită de week-end ci una cu încărcătură aparte – este și Ziua Muntelui Ceahlău dar și Sărbătoarea Schimbarea la față care dă hramul Mănăstirii de pe Muntele Ceahlău și, tradițional, are loc un pelerinaj, în fruntea enoriașilor urcând Muntele chiar Mitropolitul Moldovei, așa cum s-a întâmplat și în acest an.

Dar cei de pe scară nu sunt enoriași (sau or fi și câțiva, dar în mică măsură) ci turiști, în general tineri care au fost atrași de Sîrbătoarea Muntelui și de dorința de a prinde, la răsărit, celebra piramidă dată de proiecția umbrelor unor vârfuri.

Internaușii au avut reacții diferite la vederea imaginilor cu această aglomerație. Unii au comparat cu scările de la malluri, pline în anumite zile și au amintit și de mizeria (pet-uri, șervețele) care rămâne în urma unor turiști needucați. Alții au spus că, în ciuda aglomerației, e bine că oamenii merge pe munte, mai ales când e ziua Muntelui Ceahlău…

D.V.