Foto şi cu vulturul împăiat! Bărbuleţ o dă pe parabole şi reşapează Limba Română

Numai cu un vultur împăiat nu-şi postase Octavian Andrei Bărbuleţ (consilier la Cabinetul Preşedintelui CJ Neamţ şi membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean Neamţ) o fotografie pe facebook, dar a rezolvat şi această problemă în urmă cu câteva minute.

Evident, că o fotografie precum cea de mai sus e însoţită şi de un mesaj profund, cu emoticoanele de rigoare:

<<Un stol de vrăbiuțe zgribulite ciorovăiesc… 🙄 Pierdere de timp! 😁
Vulturul zboară! Și zboară sus, unde i-i locul! 😜
Din când în când mai face o rotocoală, să se amuze de micile zgribulituri! 😂 >>.

Ar fi însă, pe forma mesajului, cel puţin 2 probleme care îl fac să semene cu cu mini-atentat la Limba Română. Una din probleme ar fi forma verbului din prima propoziţie („ciorovăiesc”), dictionarele şi studiile lingviştilor consacrând verbul „a ciorovăi” doar cu formă de reflexiv. A doua noutate ar puncta reformarea Limbii Române, dicţionarele încăpăţânându-se să nu recunoască substantivul „zgribulituri”.

Pe fondul mesajului, nu e clar cine e vulturul din parabola de mai sus (nu mai zicem de vrăbiuţele zgribulite…). Cum consilierul preşedintelui CJ nu zice niciun nume şi nici nu dă nicio sugestie care să ducă spre altă persoană, una din ipoteze ar putea fi că – evident, cu modestie – s-ar referi chiar la el. La el însuşi!…

Oricum, să vrei să transmiţi un mesaj de forţă folosindu-te de o vietate împăiată (adică moartă) e un gest cel puţin discutabil…

D.V.

 

 

 

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Foto şi cu vulturul împăiat! Bărbuleţ o dă pe parabole şi reşapează Limba Română

  1. Personajul acesta pare sa aiba ceva probleme. Este suficient sa priviti la capitolul activitati de pe pagina de socializare, unde apar foarte multe functii de …presedinte. omul sufera rau de tot, iar un psiholog cred ca i-ar deslusi problemele si identifica tratamentul. Totusi, presedinte de scara de bloc nu a fost? Trecand in registrul serios, ma intreb daca personajul a facut vreodata ceva concret in viata. Se pare ca nu. Cred ca un titlu bun al unui material care ar descrie (lipsa de) experienta in munca a acestuia ar fi „NASCUT PRESEDINTE!” Oare cei din CJ nu observa cate deservicii produce acest personaj?

  2. prieten bun cu tablan . inteligentul ne prezinta un vultur impaiat . evident , cu drapelul in fundal .volintir la politia romana – specialist in „combatearea ” traficului de droguri , poate !
    exemplar tipic de politruc roman : are insiruite nenumarate „competente ” . in realitate , n-a facut nimic in viata lui . asta asistat social , nu amaratii pe care-i injura lumea .

Lasă un răspuns