FOTO: Școala veche din Sarata – Dobreni, făcută scrum!

incendiu-sarata-7
Clădirea școlii din Sarata – Dobreni s-a făcut scrum, după ce a fost cuprinsă de un incendiu puternic, în urmă cu două ore. Din spusele martorilor, se pare că  incendiul ar fi pornit din cauza unui cetățean care a dat foc la gunoaie, iar scânteile purtate de vânt au ajuns pe acoperișul clădirii.

incendiu-sarata-2

incendiu-sarata-3
Trei autospeciale ale pompierilor au fost trimise în scurt timp la fața locului, iar lupta cu flăcările continuă și acum. Până la stingerea focului vor mai trece, probabil, câteva ceasuri, din cauză că în locul în care s-a produs incendiul nu există sursă de apă, iar autospecialele sunt nevoite să coboare în sat pentru a-și alimenta  rezervoarele. Intervenția pompierilor a fost îngreunată și de faptul că scânteile erau cât pe ce să ajungă la două case aflate nu prea departe de clădirea în flăcări.

incendiu-sarata-5

incendiu-sarata-8

La fața locului a fost adus și un buldoexcavator, care acum dărâmă pereții ce ard mocnit, în structura lor fiind lut și lemn.

incendiu-sarata-6

incendiu-sarata-4
Clădirea în care a funcționat cândva școala din Sarata este dezafectată de foarte mulți ani, între timp zidurile ei deteriorându-se considerabil. „Aici am învățat primele slove și îmi pare rău că s-a ales praful de această școală. Veneam cu drag aici, mă leagă foarte multe amintiri de locul ăsta. Acum nu prea mai sunt copii aici în sat, din păcate. Majoritatea învață la oraș, unde locuiesc cu părinții lor ”, spunea un localnic care s-a grăbit la fața locului imediat ce a aflat.
Din fericire, nicio persoană nu a avut de suferit de pe urma incendiului.

D.VINCA/ A. SÎRBU