FOTO-reportaj la alegerile PNL Neamţ! Cozmanciuc nu a avut contracandidat!

Deşi, oficial, încă nu au fost anunţate presei rezultatele alegerilor care au avut loc azi la PNL Neamţ, noul preşedinte este interimarul de până acum, adică Mugur Cozmanciuc.
Cozmanciuc nu a avut contracandidat pe funcţia de preşedinte PNL Neamţ, dar nu a fost singurul candidat unic, buletinele de vot de mai jos arătând că a fost o acţiune bine pusă la punct, de tip tehnocrat, prin care liberalii nemţeni vor să arate că au intrat în epoca unei organizări ca la carte:

La categoria discursuri, evident că – nimic nou! – coroniţa şi-a adjudecat-o iar deputatul Laurenţiu Leoreanu care, în ciuda unor fitile scăpate de unii care nu prea îl iubesc (“iar vorbeşte ăsta care nu se mai opreşte”) a smuls cele mai vii aplauze. Ex-primarul romaşcan a avut un discurs de forţă, încheiat moralizator şi mobilizator cu “România trezeşte-te!”.

La categoria discursuri  medii, îi bifăm pe candidaţii de la centru (acuşica urmează alegeri la nivel naţional) Cristian Buşoi şi Cătălin Predoiu, plus primarul Dragoş Chitic, de la Piatra Neamţ (recent ales preşedinte al organizaţiei locale).

Între speech-urile medii şi “coroniţă”, adică mesaje de forţă, au rostit primarul interimar de la Roman, Lucian Micu şi al treilea reprezentant al centrului, Ludovic Orban. Dacă Micu a arătat că poate transforma în renume porecla cu care îl gratulează adverarii (ăla Micu al lui Leoreanu) cu un discurs viu, peste aşteptări, Orban a fost în nota cunoscută, adică “fără mamă, fără tată” (la adresa PSD), punctând faptul că, în sfârşit PNL a trecut la alegeri interne, depăşind astfel faza interimarilor care conduc la nivel central. A stârnit şi orgoliul membrilor de rând subliniind că de acum încolo, deciziile nu mai trebuie luate doar de câţiva. Nu a lipsit nici amănuntul de scenariu, decor şi imagine în care Orban a luat microfonul de pe stativul de lângă tribună şi a venit mai aproape de public motivând că se simte mai bine ân rândul colegilor.

Discursul lui Cozmanciuc – oficial “raport pentru mandatul încheiat” – a fost unul de lider câştigător. Cu explozie în verb, de câteva ori, dar şi cu echilibru. Început prin a aminti de 2014, când a fost trimis să preia şi să reorganizeze PNL Neamţ, cuvântul lui Cozmanciuc nu i-a omis nici pe adversarii de la Guvernare care nu reuşesc nici până la sărbătorirea centenarului Unirii să lege Moldova de Transilvania cu o autostrada, nici pe tovarăşii de drum din PNL Neamţ. Când a vorbit de “unitate în interiorul PNL”, impresia reporterului a fost că acesta a privit spre un anumit grupuleţ din sală. Poate a fost doar o impresie…

În rest, un eveniment bine organizat, cu electori din tot judeţul, primarii de comune cu carnet PNL, şefii de organizaţii locale şi ceilalţi delegaţi apreciind că “în acest moment, altul mai bun decât Cozmanciuc nu este pentru PNL Neamţ”.

Amănunt: vorbitorul care a contorizat cele mai multe minute la microfon a fost… Eugen Ţapu. De ce? – detalii într-o viitoare ştire…

D.VINCA

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.