Foto reportaj de la protestul de la Podul lui Arsene

Peste 1000 de oameni au fost ieri la acțiunea de protest organizată la 100 de metri de podul prăbușit (din 9 iunie) de la Luțca. Podul lui Arsene, cum i-a zis toată lumea, după ce, pe perioada lucrărilor, șeful de la CJ Neamț și-a organizat ședințe foto-video fără număr, imaginile de propagandă de atunci relevând (pentru cei care nu au mintea obosită) un comportament obsesiv-compulsiv, de tip fotomodel frustrat zace și acum – la 70 de zile de la rușinoasa nenorocire – în apele Siretului și până ce Guvernul va face – cu bani din bugetul anului viitor – un pod nou, miile de oameni din zonă cer, pe bună dreptate, realizarea unei facilități provizorii.

Soluția propusă de Armată în acest sens a fost refuzată de același Arsene care a ținut să-și împacheteze decizia în grija pentru banul public. El, chiar el, autorul a multe plăți sau proiecte absolut halucinante pe principiul „saci de bani dați aiurea…”.

Protestul de ieri – stârnit de PNL Neamț – a arătat și mai pregnant distanța uriașă dintre adevăratele probleme ale oamenilor și bula autocrată în care s-a izolat șeful CJ și camarila sa (Mafia Arsene fiind un termen perfect pentru cum e condus județul și pentru cum a fost condus, până recent, PSD Neamț).

Și vorbitorii de la microfon – George Lazăr (președinte PNL Neamț), parlamentarii Eugen Țapu și Laurențiu Leoreanu, subprefectul Iulian Jugan, viceprimarul din Sagna, primari din comunele vecine, afectate și ele de situație, consilieri județeni – au pus în antiteză această nevoie care doare (pod provizoriu) și cheltuielile de nabab pe care le face același Arsene (3 milioane euro aruncate pe containere cică spital la Lețcani, porți de intrare în județ la 200.000 euro bucata, milioane de euro pt un nou birou luxos la CJ).

Butaforia a fost și ea extrem de clară, pancartele fiind cu scris alb pe fundal roșu-PSD. Iar mesajul „Arsene, înainte să mergi la pușcărie” ar face pe orice om cu minim de bun simț (și politic dar mai ales generat de cei 7 ani de acasă) să plătească un pod provizoriu și, apoi, instant, să plece din funcția de șef CJ obținută prin minciună. Că pe asta s-a  bazat campania lui Arsene, pe minciuni la set, cum a fost o altă inaugurare cu cântec: a tăiat panglica la drumul Axial în 2020 și nici acum nu este nici la acea lucrare o recepție de la finalizarea lucrărilor. De ce oare? Cumva pentru că unii membri ai comisiei refuză să semneze pentru că ar fi mari probleme?

Al doilea mesaj important de pe pancartele de ieri este „Adrian Niță, prefect de carton al PSD”. Dincolo de faptul că actualul prefect are pornirea de a sări ca un cocoș când i se spun lucruri neplăcute pentru auzul lui fin, un astfel de mesaj ar trebui să-l trezească. Să-și analizeze singur imaginea publică în care a îmbinat aceeași obsesie bolnavă poze-corason cu răfuielile cu adversarii PNL și cu o auto-victimizare excesivă (ideea de a da în judecată vreo 25 de parlamentari, primari, consilieri județeni PNL care și-au „permis” să-l asimileze pe el, vicepreședinte PSD Neamț și om pus în funcție de Arsene cu decizii ale echipei PSD fiind între hazliu și paranoia).

Raportul sec a ceea ce a fost ieri la protest este în materalul video de mai jos.

Daniel Vinca