FOTO Noul ministru al Agriculturii, „agent electoral” în 2012 pentru Harbuz!

Dacă tot nu avem niciun ministru în Cabinetul Cioloş, încercăm să vedem măcar legăturile punctuale pe care unii dintre cei care, peste câteva zile, vor depune jurământul le-au avut sau le au cu judeţul Neamţ.

Un astfel de caz este cel al uli Achim Irimescu, cel propus ca Ministru al Agriculturii care, în toamna anului 2012 a fost prezent în Neamţ ca susţinător al candidatului PSD pentru funcţia de deputat Colegiul 3 Roznov Neamţ, Liviu Harbuz.

Baza de date vestea.net aminteşte despre o emisiune la care Irimescu şi Harbuz au participat la o emisiune la un post local din Neamţ dar şi despre o întâlnire a acestora cu aleşi locali din Colegiul 3.

La acel moment, Achim Irimescu era şeful reprezentanţei României la Bruxelles pentru Agricultură, anterior fusese şi secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi din aceste poziţii de cunoscător al domeniului susţinea candidatura lui Harbuz, pe care îl descria drept un specialist care trebuie „infiltrat” în Legislativ tocmai pentru ca acest domeniu să-şi aibă reprezentate interesele de cei care cunosc problemele din interior.

Interesant este că cel care va face parte din ceea ce a devenit deja clişeu în ultimele zile – guvern de tehnocraţi – îl prezenta în 2012 pe Harbuz (care candida sub siglă de partid) drept „tehnocratul de care agricultura românească are nevoie în Parlament. Irimescu chiar sublinia la acel moment că pentru alegătorii din Colegiul 3 nici nu ar trebui să conteze foarte mult sigla de partid în ceea ce-l priveşte pe Harbuz ci calităţile profesionale ale candidatului, ceea ce a făcut şi poate face pentru fermieri, pentru oamenii satelor.

Ca o istorie în oglindă, chiar azi, candidatul de ministru Achim Irimescu a participat la audierea din Comisiile reunite de Agricultură (de la Camera Deputaţilor şi Senat) unde unul din voturile primite a fost de la deputatul Liviu Harbuz. „Normal că votul meu a fost unul pozitiv pentru domnul ministru, pentru că îi ştiu foarte bine competenţa şi pentru că sunt convins că dincolo de faptul că e un birocrat cu experienţă în acest domeniu e şi inovativ, are viziune şi de asta are nevoie Agricultura românească, a declarat deputatul Harbuz.

Cât priveşte campania electorală din 2012, actualul deputat şi-a adus aminte de episoadele în care l-a avut alături pe Irimescu şi întrebat fiind despre serviciile de „agent electoral” ale acestuia a precizat: „Da, este adevărat că domnul Irimescu a fost în Neamţ şi a susţinut candidatura mea. Evident că termenul de <<agent electoral>> este unul jurnalistic şi nu o să intru acum într-o dispută pe semantică dar este la fel de evident că un specialist din acest domeniu, adică domnul Irimescu, aprecia activitatea şi candidatura unui alt specialist, a unui coleg, adică a mea!„.

Dacă în 2012 prezenţa lui Irimescu în campania lui Harbuz a fost cu noroc pentru candidatul de atunci (care a câştigat bătălia din Colegiul 3 cu o majoritate confortabilă), azi s-a întâmplat reversul, după audieri, ministrul propus primind aviz în unananimitate.

D.V.

cop harbuz irimescu

 

 

One thought on “FOTO Noul ministru al Agriculturii, „agent electoral” în 2012 pentru Harbuz!

  1. Fiecare ministru „tehnocrat” trbuie musai „mulinat” de cineva, ca doar nu face nimeni nimic de capul lui in tara lu’ PAPURA VODA!

Comments are closed.